Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám náthás, hat hós, hogy...

Babám náthás, hat hós, hogy lehet, hogy a száján veszi a levegőt?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 22:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, akkor 5-6 hónapos korukra tanulnak meg a szájukon át is lélegezni. Kisfiam 11 hónaposan volt náthás (először és eddig utoljára), és csak akkor volt bajban a levegővétellel, amikor elalváshoz szerette volna az ujját szopizni. :)
2010. dec. 9. 22:23
 2/19 A kérdező kommentje:
nyugtassatok meg, néha nem is vesz levegőt másodpercekig, az orra sztem teljesen bedugult. ugye nem lesz baj? nem is merek így elaludni..:(
2010. dec. 9. 22:27
 3/19 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem hülye, csak kicsi. Nem fog megfulladni. Szívasd ki az orrát, adj neki orrcseppet és annyi. Ha éjjel szükséges használjatok tengervizes orrsprét, meg orrszívás...

Ha nem kap az orrán, meg fogja tanulni a száján venni a levegőt. Enyém kénytelen volt rájönni már 3,5 hónaposan hogyan is kell ezt.

2010. dec. 9. 22:29
 4/19 anonim ***** válasza:
Totálisan egyetértek a második válaszolóval, tégy úgy, ahogy írta!!!
2010. dec. 9. 22:31
 5/19 anonim ***** válasza:

Sokkal előbb megtanulnak szerintem.

Nekem egyik babám hat hetesen lett irtó náthás, és átvészelte, mint minden baba a náthát.

Szerencsések vagytok, hogy "csak" most van az első...

És ne ijedj meg, ha köhögni is kezd, az attól van, hogy a garatnál visszafolyik a "trutyi", és azt köhögi fel, semmi gond.

Adhatsz neki Cebiont (C vitamin), plusz orrspray (sósvizes oldat), orrszívás+ orrcsepp (Pl. Nasivin BAby)

Emeld meg a fejénél az ágyat kb. 6-8 centivel (két könyvet bedugsz a lába alá), és így is picit könnyebb lesz a légzése.

Aludj nyugodtan, meghallod, ha szüksége van Rád, addig meg jobb, ha pihensz egyet.

Egy nátha nem a világ vége, bár tudom, elsőre szörnyűnek tűnik...

Jobbulást!

2010. dec. 9. 22:32
 6/19 A kérdező kommentje:
köszi, nagyon rendesek vagytok! azért vagyok nyugtalan, mert már egy hete náthás, szívjuk az orrát, folyamatosan, meg orrcsepp meg mindeféle homeos bogyó, de ennyire még egy éjszaka sem volt bedugulva az orra. most azt találtam ki, hogy kamillát, egy kis citromfűvel párologtatok az ágya mellett - így kicsit jobb lett.
2010. dec. 9. 22:42
 7/19 anonim ***** válasza:
Jobbulást a picurnak! És nyugodj meg, ha már nagyon tele lesz az orrocskája, úgyis fel fog ébreszteni, akkor megint kiszívod neki, és kész. :)
2010. dec. 9. 22:46
 8/19 A kérdező kommentje:
az is nyugtalanít, hogy hiába szívjuk az orrát sokszor, kitartóan - orrsziporszival - nem jön ki rendesen a váladék sosem, van, hogy alig jön ki valami, pedig előtte orrsprayzem is. és a doki meg ijesztget, hogy szívjuk, mert nagyobb baj lehet belőle! de mi van, ha akkor sem jön ki semmi, egy hete kínozzuk már, ketten fogjuk le, sikít közben, milyen rossz lehet ez neki? hadakozik húzodozik, néha attól félek, hogy kárt teszünk az orrában, vagy a szemét sértjük meg akaratlanul.
2010. dec. 9. 22:47
 9/19 A kérdező kommentje:
persze, könnyű mondani, hogy forgassam a szívót benne, míg egyszer csak kizuttyan, de ha nem zuttyan és ott szörcsög továbbra is, akkor mit csnálhatok még?
2010. dec. 9. 22:49
 10/19 anonim ***** válasza:

Háááát, az orrspray-zésen kívül nem sok mindent... Én egyébként még arra jöttem rá, hogy nem szabad fekve csinálnom neki. Ülve szívtuk le az orrából, valahogy a gravitáció is rásegített.

A párologtatás is nagyon jó ötlet, és tényleg próbáld megemelni az ágyat is egy kicsit a fejrésznél.

Tényleg csak jobbulást és kitartást tudok kívánni. :)

2010. dec. 9. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!