Létezhet hogy a 6 hós babám azért nyugtalan éjjel mert
éhes?
anyatejes?hozzátáplálod már?sok mindent nem írtál meg!
2010. dec. 9. 21:37
2/12 A kérdező kommentje:
Ó tényleg bocsáss meg!!! Tápszeres sajnos 1,5 hós kora óta, pedig mindent megtettem!!! :-(((( A hozzátáplálásra azért nem gyanakszom mert még csak 2 hete eszik ezt azt, a nyűgösség jóval előbb kezdődött!!
Csak nyöszörög, vagy fel is ébred? Ha nincs ébren, nem érdemes piszkálni, mert csak felébreszted. Egyébként lehet, hogy éhes, próbálj neki napközben kicsit többet adni enni. Adsz neki enni 1 órakor? Ha nem, akkor lehet, hogy az éhség ébreszti fel újra és újra (bár szerintem vissza sem aludna, amíg meg nem etetted). Lehet még fejlődési ugrás, vagy az, hogy napközben nem aludt eleget, ezért rosszabbul alszik. Ha nincs felderíthető oka, lehet, hogy csak kezd nála megszokássá alakulni az éjszakai ébredés.
Nálunk volt 1-2 ilyen éjszaka, ekkor napközben jobb is volt az étvágya, és emelni kellett az adagját (tápszeres). Utána abbamaradt.
2010. dec. 9. 21:49
Az éjjeli ébredés, etetés nem olyan katasztrófa, mégis olyan sok anyuka kétségbeesik tőle, mintha a kicsi gyereknek kötelezően át kellene aludnia az éjszakát, mint a felnőtteknek. Ha éjjel megébred, adjál neki enni, és meglátod, hogy tovább nyöszörög-e. Ilyen egyszerű, és így megtudod, hogy az éhség ébreszti-e fel.
2010. dec. 9. 21:58
ha tápszeres BIZTOS,hogy nem z éhség miatt ébred.(első vagyok)lehet elkezdődtek jönni a fogak...ilyenkor más duzzadhat és az éjjel fáj.
2010. dec. 9. 22:03
az enyem ugyan ezt csinalja csak nalunk ehes a baba,es ha adok neki megnyugszik.ja es 1 eves es szuletese ota ilyen,2* kel meg mindig ejszakankent,hat ez van mit tegyunk!
2010. dec. 9. 22:04
Nálunk a kisfiam hat hetes korától átaludta az éjszakát és 3,5 hónapos korától ismét felébredt éjszakánként 1-szer és enni kért. És ez így ment 4,5 hónapos koráig. Ha csukva van a szeme és látod, hogy nincs teljesen ébren, akkor takargasd be, ne kapcsolj villanyt a szobájában, segíts neki testhelyzetet változtatni, ha úgysem nyugszik meg, én megetetném. Most 5 hónapos egyébként a kisfiam, és reggel-este kap csak tápszert, délelőtt csak gyümölcs, délben főzelék + 120 ml anyatej, vagy tápszer, délután fél adag tejpép, vagy rizspép + 120 ml anyatej, vagy tápszer. Nálunk ez bevált, több a tápanyag, jobban alszik.
2010. dec. 9. 22:46
8/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom sajnos napközben megemelni az adagját mert kihányja,már próbáltam. Este pedig nem piszkálom,de muszály odamenni hozzá, mert ha nem megyek, akkor a nyöszörgésből sírás lesz. Csendben odasompolygok az ágyához, beadom a cumit, testhelyzetet váltatok vele,adok neki inni, de semmi nem jó csak ha felveszem és járkálok vele egy picit!!
9/12 A kérdező kommentje:
JA! Nap közben pedig nagyon sokat alszik!!! :-))) Két evés között (3 óra) szinte mindig átalussza, de így van ez születésétől!!!
Én egy kicsit csökkenteném a nappali alvások számát... 7 hónapos a kisfiam, ő is nyöszörög álmában, sőt, volt 2 éjjel hogy fel is kelt. Azt mondják sok újat tanul,és éjjel így "gyakorol"
Hát nemtudom. :)
2010. dec. 9. 23:57
Kapcsolódó kérdések: