Isofix vagy sem? Azt mondják nem éri meg az isofix, mert ugyanolyan jó a nem isofixes is! Mi a véleményetek erről?
szia! én foglakozom elég sokat autósülésekkel, és szerintem ha már az menti meg a gyereket hogy isofix-el van bekötve az ülés, akkor jó eséllyel darabokra szakadt az autó. kiszállni az autóból sima öves bekötéssel sem fog az ülés, sokkal fontosabb a rögzítési módnál az üléskagyló kialakítása! vannak pl nagyon jó racsnis övfeszítő rendszeres ülések (a múltkor láttunk is gy klassz olasz márkát az egyik üzletben), amik teljesen feszesre húzzák az autó övét, így semmit nem mozog az ülésen, és mégsem isofixes horror árban futnak. úgy tudom egyébként szakmai berkekből, hogy a legnevesebb márkákat is 50-60 km/h sebességen tesztelik, valószínűleg azok sem teljesítenek jobban két 80-al haladó autó ütközésénél :(
persze azért ne vegyél két filléres ülést, de olyan 30-40 ezer magasságában már tényleg megbízható 0-18 kg-ost kaphatsz , 9-36 kg-osból pedig már 25 körül is. egy jó tanács: a súlya nagyon sokat elárul egy ülésről, mielőtt megvennél bármit is, emeld meg! én használtat semmiképp sem vennék, ki tudja mit csináltak vele, volt-e baleset, mert nem láthatod az esetleges hajszálrepedéseket a vázban!
Nekem Römer King van 9-18kg-ig, nem isofixes.
Övfeszítő van benne, ha rendesen bekötöm, megfeszíti a övet, kézzel megmozdítani se igen lehet az ülést, nem tudom miért dülöngélt az egyik válaszolónak, de az enyém teljesen stabil.
Nekünk isofix nélküli ülésünk van. Nemrég vettük, olasz márkájú (talán olyan, amit a 00:18-as is látott, mert nagyon stabilan be lehet kötni isofix nélkül is, nagyon jó övfeszítője van!), ránézésre nagyon biztonságosnak tűnik. Ez most hülyén hangozhat, de kényelmes is a babámnak, jó magas a pereme, védi a vállát, fejét! Jó kis masszív ülés. Nem csalódtam benne, nagyon szeretem! Lett volna isofixes változata is, de mi nem akartunk olyat venni. Szerintem egy nagy ütközésnél nem azon fog múlni a baba élete, hogy isofixes vagy nem az ülés!
Ne történjen meg, de egy kisebb ütközésnél a sima ülés is ugyanolyan jól véd SZERINTEM, egy frontálisnál meg édes mindegy, hogy van isofix vagy nincs...
...kérdés az autó "isofix-es" -e?
..mert a mi autónk nem!!! így kilőve az isofix-es ülés....pedig 6 éves autó!...de nem fogom sajnálni a pénzt egy jó minőségű ülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!