Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 2 évesen nem beszél,...

Kisfiam 2 évesen nem beszél, lehet a nyelv az oka?

Figyelt kérdés
Elsösorban külföldön élö magyarok véleményére lennék kíváncsi.Kisfiam januában lesz 2 éves,és szinte semmit nem beszél.2-3 szót talán de abban sem vagyunk biztosak hogy azt mondja.2 nyelvet beszélünk a családban,és sokan azt mondják hogy ennek köszönhetöen a kicsi nem tud megszólalni.Szerintetek? Nyelvlenövés,halláshiba kizárva,már megvizsgáltattuk.Mit gondoltok?
2010. dec. 8. 18:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szia! A testvérem 2 éves koráig talán 2-3 szót tudott. Anyukám aggódott, hogy mi lehet a baj, és mi lesz majd, ha az óvodában nem tudja megmondani mit akar. Hiába próbáltuk tanítani nem érdekelte, elment, vagy azt monda, hogy nem. Mikor elment óvodába, onnantól kezdve rohamosan tanult mindent. Most 15 éves, és be nem áll a szája kiscsoportos kora óta. Egyébként semmi baja.
2010. dec. 8. 18:23
 2/15 A kérdező kommentje:
:-) köszi
2010. dec. 8. 18:24
 3/15 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen extrém esetek:)

Én is ismertem 2 éveset, aki csak pár szót mondott. Az ilyen gyerekek általában egyik napról a másikra megszólalnak, de akkor meg már komplett mondatokban, -és kétnyelven:-))

Ne félj, de vigyázz, mert mindent megért!!

2010. dec. 8. 18:26
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Mi is külföldön élünk és a másfél éves lányom most kezd egyre több szót mondani. Szerintem a nyelv nem lehet akadály. De nincs is lemaradva a kisfiad, a fiúk általában később kezdenek el beszélni mint a lányok. A lányom unokatestvére 2.5 éves és még alig mond pár szót.
2010. dec. 8. 18:35
 5/15 A kérdező kommentje:
köszönöm :-)
2010. dec. 8. 18:36
 6/15 anonim ***** válasza:

Angliaban elunk, a fiam februarban lesz ket eves...meg csak par szot mond :) de nem aggodom...fiu is, lusta is :)

Majd megszolal...ne aggodj.

2010. dec. 8. 18:54
 7/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt. Két nyelvet beszélünk a családban, 1,5 éves korában költöztünk külföldre, amikor a beszédfejlődés megindult. Ekkor már pár szót beszélt magyarul és angolul is. Kint szinte azokat sem mondta amiket előtte. Kb 2,5 évesen kezdett többet mondani, keverve a két nyelvet még 3 évesen is. Mostanra mindkét nyelvet érti, beszéli, kitűnő tanuló az iskolában.

Ne aggódj, ne siettesd, beszélni fog lassan :o) Olyan édeseket fog mondani, érdemes leírni. :o)

2010. dec. 8. 19:04
 8/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok: a fejlődéslélektan szerint 3 éves korig kell megindulnia a beszédfejlődésnek, ha 2-3-szót tud, akkor már megindult. Később majd annyit fog beszélni, hogy le se lehet állítani.
2010. dec. 8. 20:02
 9/15 anonim ***** válasza:
Az öcsém csak egy nyelvet hallott, mégis csak 2 évesen kezdett beszélni. Biztos nincs baj. Szerintem (ill. az alapján, amit erről olvastam) legalább fél évet még várhatsz, mielőtt szakember megnézi.
2010. dec. 8. 21:31
 10/15 anonim ***** válasza:
A kétnyelvű gyerekek később tanulnak meg beszélni, unokatesóméknak orvos mondta, náluk is ez volt, magyar anyuka, német apuka, és 3 évesen sem beszélt még a kisfiú. De aztán belelendült :) és 2 nyelvet beszél anyanyelvi szinten, ami olyan előny, amit más egy életen át nem tud behozni, szóval szerintem nem kell aggódnod!
2010. dec. 8. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!