A védőnőm nem segít. Jól kezdtem a hozzátáplálást?
7napja kezdünk almát (lé, püré) kóstolgatni, a kezdet 1-2kanál volt. Aztán 20ml, 30-40 stb., ma már benyakalt 100ml-t. Tízórai időben szoktuk. Evett reggelire (9kor) 150tápit, aztán fél11-kor a gyümit. Ebédre (fél1)csak 90tápit kért, aztán egy óra múlva kínáltam még, de csak 40 kellett neki. Szerintetek sok volt ez a gyümi ma? Nekem úgy tűnik, vmi nem stimmel a próbálkozásaimmal. Ráadásul 2hete megfázott, egy hete mondható gyógyultnak, az étvágya azóta is meg van csappanva. Azelőtt 200at is megevett két részletben, most megállítja 90-120ml. Ez már a kóstolás előtt kezdődött, így nem hiszem, h jóllakna a gyümölccsel. Ha sok volt az alma, mennyit adjak? Folytathatom alma-barackkal? Csak a déli kajesz után próbálkozzak majd a krumplis dolgokkal? Húúú, szóval segítsetek légyszi, kicsit kaotikus ez nekem.:)
5hós tápszeres nagylány anyukája

Eleinte millió kérdése van az embernek, de csináld csak, és majd kialakul:-)
Annyit adj neki, amennyit megeszik. Ha megeszi a 100 almát, nem baj:-)
Kajával meg ne kell megkínálni megint az ebéd után, ha éhes, úgyis kérni fog, akkor adj neki.
Én délben kezdtem kóstoltatni, almával, majd alma-banán jött, alma-sütőtök, és utána jött a főzi, krumpli répával/sütőtökkel/majd később céklával/sóskával/salátával/spenóttal. Aztán ilyenkor már jöhet a kajszi és őszibarack, szilva és meggy.
Most kap délben főzit, 15kor gyümit.
Írj nyugodtan privit, ha gondolod:-) Amit tudok, segítek
A dokid sem segítőkészebb? Nekem ő mondta, mit hogy kell.

szia,
3 napig keveset adj az újból, aztán 100-150 is mehet.
mi így kezdtük: 17hetesen:
- főtt krumpli. 1közepes krumpli mosva-hámozva-mosva, kiskockázva-épp ellepi vízben, lassú tűzön párolva. kisszűrőn áttörve, vagy turmixolva - kb 30 ml tápszerrel vagy főzőlével higítva tálaltam.
- köv lépés krumpli és főtt alma. külön kell főzni! és aztán összeturmixolni
- köv krumpli és főtt sárgarépa - ezt lehet egybe főzni
- köv. krumpli és főtt sütőtök - ezt is lehet egybe főzni
- én ezek után adtam nyers gyümölcsöt alma-banán, körte-banán, alma-körte. -tudom hogy ez a ritkább, nekem a dokim mondta így....
Ha megeszi a teljes adagot, akkor ugyanúgy 3órát is nyugodtan várhatsz a köv etetésig. teljesen ki fogja válltani a tápszert.
Napirendünk:
Reggel tápszer
Én is délelőtt adom a gyümit és
délben a főzeléket.
Délután a tejpépet -4hós kortól lehet (dm, rossman ban is van, pl rizses tejpép, vagy kekszes)
este ujra főzelék de csak fél adag
-fürdés -
és a teljes adag tápszer. alvás reggelig!
jó babázást!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!