Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 21 hónapos a fiam és a tejet...

21 hónapos a fiam és a tejet nem akarja meginni csak pár kortyot. Lehet ebből valami probléma, hogy nem iszik meg napi fél liter tejet?

Figyelt kérdés
Mindennap eszik egy joghurt és sajtot is gyakran eszik.Amúgy sem nagy ivó kb. 2dl folyadékot tudok megitatni vele.Nem akar inni csak kortyolgat 1-et-2-tőt.
2010. dec. 8. 07:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Miért kellene meginnia fél liter tejet egy 21 hónapos kisfiúnak? A nagy gyerekeknél is 2 dl az ajánlott, vagy fél liter is. Ha adsz neki napközben más tejterméket, nem kötelező tejet innia. Egyébként a szervezet mindig azt kívánja (kiegyensúlyozott táplálkozás esetén), amire szüksége van. Az enyém 2 dl-t iszik tejből, néha 3-at. De mellette kap vizet, teát, gyümölcslevet. Nem tukmálom bele, annyit iszik, amennyi jól esik neki.

Szóval, szerintem legyél rugalmas, bízd rá. És vigyázz, mert a tej hajt. De nem kell naponta a fél liter tejből.

Egy 21 hónapos kisfiú anyukája.

2010. dec. 8. 08:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmi! A tejben található kalciumot másféleképpen is be lehet vinni a szervezetbe. pl.: ahogy írtad egyéb tejtermékkel
2010. dec. 8. 08:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam 3 éves és soha életében nem ivott még tejet, mert nem hajlandó megkóstolni semmilyen más innivalót a vízen kívül. Még teát és gyümölcslevet sem hajlandó a szájába venni. Én is túróval, joghurttal, saját készítésű pudinggal pótolom a tej nemivását :).
2010. dec. 8. 10:15
 4/5 A kérdező kommentje:

A védőnő az anyósom szinte mindenki körülöttem ezt mondja állandóan, hogy jaj nem issza tejet!

Igazából apa se én se iszom a tejet annyira .Mást iszik gyümölcsleveket ,teákat meg vizet inkább.Köszi szépen a válaszokat megnyugtatóak.

2010. dec. 8. 13:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazad van kedves első válaszoló, hogy a test tudja mire van szüksége.Mert a fiam nyáron még a földből is kihúzta a hagymát és fokhagymát ,most meg nem kell neki.Egyébként azért adok neki tejet,mert a tápszert nem hajlandó meg inni.
2010. dec. 8. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!