Hogyan érjem el, hogy aludjon éjszaka?

Szia! Ne kategorizáld be a babádat, hogy rossz alvó. Ilyen nincs! Ha én is így fogtam volna fel annak idején, akkor falnak mentem volna, mert a kisfiam az elsö 5 hétben csak 10 órát aludt (nappalt és éjszakát összeadva). De nem adtam fel! S az eredmény: 3 évesen átalussza az éjszakát (11 órát), + délben még másfelet.
De visszatérve hozzád. Egy ekkora babának már ki kell birnia éjszakai etetés nélkül. Szerintem ez a kelés (1 és 4 között), ez már tanult kelés, abban a reményben, hogy van tápszer. Szerintem pár napig csak vizet adj, utána pedig semmit. Ha cumizik, csak cumit.
Hogy alszik el? Mit jelent az, hogy "visszaaltatom"? Még ha van kedved, írhatnál róla bövebben, mert így nehéz tanácsot adni.

Az én lányom most lessz 1 éves,minde´g izzadt a feje mikor kel.
Egy éjszakát sem aludt át.Minden éjjel felébred 4x 5x.
attól még nem rossz alvó.Ahogy nö majd úgy javul.
ha egyszobában vagytok este is,amikor beszélgettek stb..igen ehet,hogy zavarja öt.De nem hinném,hogy e´jjelente beszélgettek..

Szia! Az elsö válaszoló vagyok. Igen, biztos zavarja, hogy egy szobában vagytok. Nálunk is így volt, 7 és fél hós koráig velünk aludt. Sajnos még egy köhintésre is már mocorgott. A férjem korán kelt, ment dolgozni, ez is zavarhatta.
Szerintem jól csinálod, hogy felveszed, énekelsz, megnyugtatod stb. De ha egy mód van rá, próbáld meg ébren betenni az ágyába. Így tanul meg egyedül elaludni. S ha fel is sír éjjelente, ha megsimogatod, újra el fog egyedül aludni. Persze ez egy folyamat, nem megy egyik napról a másikra. Sok türelem és kitartás kell hozzá.
Azt is megértem, ha felveszed, ringatod, hogy ne zavard a párod. De olyankor ha nincs otthon, vagy hétvégeken kipróbálhatod a fenti módszert. Hidd el pár nap alatt beletanul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!