Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan érjem el, hogy aludjon...

Hogyan érjem el, hogy aludjon éjszaka?

Figyelt kérdés
7 hónapos kislányom kb. 2 hete nem nagyon alszik éjszaka. Addig végig aludta az éjszakákat, nem volt baj. Nem jön a foga, nem beteg. Este 8-9 között etetem, akkor 220ml Jó éjszakát tápszert eszik. Utána alszik 1-2 órát. Felsír, visszaaltatom, de 1-4 óra között újra ébred. Ekkor megetetem, 160gr Jó éjszakát tápszerrel. vagy vissza alszik, vagy nem. Általában nem, akkor nyűglődünk reggelig. A védőnő szerint rossz alvó. Mit tegyek?
2009. jan. 19. 14:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Ne kategorizáld be a babádat, hogy rossz alvó. Ilyen nincs! Ha én is így fogtam volna fel annak idején, akkor falnak mentem volna, mert a kisfiam az elsö 5 hétben csak 10 órát aludt (nappalt és éjszakát összeadva). De nem adtam fel! S az eredmény: 3 évesen átalussza az éjszakát (11 órát), + délben még másfelet.

De visszatérve hozzád. Egy ekkora babának már ki kell birnia éjszakai etetés nélkül. Szerintem ez a kelés (1 és 4 között), ez már tanult kelés, abban a reményben, hogy van tápszer. Szerintem pár napig csak vizet adj, utána pedig semmit. Ha cumizik, csak cumit.

Hogy alszik el? Mit jelent az, hogy "visszaaltatom"? Még ha van kedved, írhatnál róla bövebben, mert így nehéz tanácsot adni.

2009. jan. 19. 14:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Visszaaltatom azt jelenti, hogy felveszem, sétálok vele, énekelek, megnyugszik, elalszik. Az elalvás általában könnyen megy, etetés végére elalszik. Sajnos egyszobás albérletben élünk, és lehet, hogy zavarja a neszezésünk, lehet, hogy melege van, mert amikor felkel, olyan izzadt a buksija.
2009. jan. 19. 15:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom most lessz 1 éves,minde´g izzadt a feje mikor kel.

Egy éjszakát sem aludt át.Minden éjjel felébred 4x 5x.

attól még nem rossz alvó.Ahogy nö majd úgy javul.

ha egyszobában vagytok este is,amikor beszélgettek stb..igen ehet,hogy zavarja öt.De nem hinném,hogy e´jjelente beszélgettek..

2009. jan. 19. 17:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Az elsö válaszoló vagyok. Igen, biztos zavarja, hogy egy szobában vagytok. Nálunk is így volt, 7 és fél hós koráig velünk aludt. Sajnos még egy köhintésre is már mocorgott. A férjem korán kelt, ment dolgozni, ez is zavarhatta.

Szerintem jól csinálod, hogy felveszed, énekelsz, megnyugtatod stb. De ha egy mód van rá, próbáld meg ébren betenni az ágyába. Így tanul meg egyedül elaludni. S ha fel is sír éjjelente, ha megsimogatod, újra el fog egyedül aludni. Persze ez egy folyamat, nem megy egyik napról a másikra. Sok türelem és kitartás kell hozzá.

Azt is megértem, ha felveszed, ringatod, hogy ne zavard a párod. De olyankor ha nincs otthon, vagy hétvégeken kipróbálhatod a fenti módszert. Hidd el pár nap alatt beletanul!

2009. jan. 20. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!