Mit csináljak vele? Éheztessem ki?
szerintem tipikus az ennyi idös gyerekekere.
talán csináld úgy mint ott ahol nincs elég tej a szoptatásnál elöször cic aztán tápi.
vagy is elöször pár kanál a nem szeretemböl (amit te csinálsz) de legyen már kikészítve a szeretem kaja és mondogasd ha a 2 kanállal megette a nem szeretemet akkor kapja a szeretemet. aztán emeld 3 kanálra stb...
persze azok legyenek a nemszeretem kaják amiket régen megevett. olyat ne adj neki amit régen is utált.
vezes be rendszert, ha ebéd idöben nem eszi meg akkor pech. de ilyet csak akkor tudsz csinálni zha eddig rendesen fejlödött, ha kisebb a súlya kkor marad a könyörgés.
Hát nem tudom én nem voltam elég szívtelen hozzá hogy sokáig próbálgassam, de nekem a fiam képes volt EGÉSZ álló nap egy falatot se enni ha nem az volt amit ő szeretne...És most aszaljak egy 1 évest egész nap étel nélkül??? Ezt nem tartottam túl humánus megoldásnak.
Most 3 éves változó az étvágya, de megtanultam ráhagyni. Van hogy annyit eszik mint egy kis farkas és vannak napok amikor 1 joghurton kívül semmit.
A lányom 14 hónapos ő is kezdi ezt hogy ami nem fogára való azt nem eszi ha fene fenét eszik akkor se.
Persze ha éhes akkor meg nyűgösködik.
Én meghajoltam az " akaratuk" előtt és akkor adtam neki a bébiételt, végülis nem méreg az :))) Jobb mintha mondjuk csak csokit akarna enni semmi mást.
Mondjuk épp ezért nálunk csak joghurt, bébiétel meg max. túrórudi van itthon ami ilyen "édesebb" nehogy aztán rákapjon az édességre, és csak azt akarja enni, mert akkor Dunának megyek :)
Ha nem eszi meg az ebédet,ne kínálgasd mással. Küldd el az asztaltól,és csak a következő étkezésnél add újra neki,amit nem evett meg. Ha most sem eszik,akkor vacsora ugyanaz.
Ez nem kiéheztetés,de hatásos néhány nap után. Főleg,ha reggel eszik rendesen,akkor biztos nem fog éhenhalni.
Arra ügyelj,hogy mindig egyen néhány falatot,és elegendő folyadékot igyon.
Az asztalon legyen gyümölcs,de egyéb nasi nem.
4 gyerekes anyuka.
Nem nőnek az őrlő fogai?
Csak a bébiétel miatt gondolom, mert az pépes...
Én ilyenkor leturmixoltam neki mindent, úgy megette. (Persze nem annyit, de normális mennyiséget.)
Nekem 2 évesen jött el ez az időszak hogy semmit nem volt hajlandó enni egész nap, csak a tejet itta.
Már kérdeztem a dokit hogy mit csináljak, de azt mondta semmit majd ha éhes lesz eszik.Azt mondta előfordulnak ilyen hullám völgyek hogy az amúgy jól evő gyerek pár napig-hétig nem igen eszik.Írt fel multi vitamint, de nem volt rá szükség mert rá 2 napra már megint rendesen evett.
Ja ebben a nem evős időszakban még a csokit sem ette meg.
18hónapos a fiam, jó evő, de néha rájön az 5perc. Ha nem eszik, elrakom az ételt, megkérdezem, hogy kér e, általában jelzi, hogy igen kér, viszont van, hogy játszana a kajával, ilyenkor megint kaja elrak, elmondom neki, hogy befejezettnek tekintem az evést, ha éhes lesz szóljon. Néha 3felvonás az ebéd. Éhezik, nem hiszem, ellenben mese nincs, ha éhes egyen, van amikor elkezd disznolkodni, máskor nyavajog mert nem kell neki pont az, csak valami más, akkor várok egy kicsit. Ma később kapott reggelit, mint ahogy szokott, és csoda a kenyér is elfogyott, nem csak a felvágott, első nekifutásra.
Azzal, hogy enged neki, próbálgatja mi ízlene a kisasszonynak oda fog sodródni extrém esetben, hogy a végén nem bébiétel, hanem pufi kuki meg az egyéb nass lesz az eledele. Ha éhes egy egészséges gyerek eszik, mindent, pláne ha eddig tette, ha nem éhes, akkor majd később kér, és megeszi amit kap enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!