Ha allergiás a kisfiam a tejtermékekre azt honnan veszem észre? Mik a tünetek?
Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 09:19
1/3 anonim válasza:
Nálunk úgy kezdődött,hogy a tehéntej-alapú tápszer fogyasztása után tiszta pötty, kiütés lett az arca, aztán a teste, majd atópiás dermatitisz, ekcéma jelentkezett.A tejfehérje allergia tünetei inkább bőrtünetek, étvágytalanság, soványság. A laktóz intolerancia tünetei már az emésztéssel kapcsolatos problémákat hoznak elő: hasmenés, hasfájás, erős székrekedés stb. A tejfehérje intolerancia abszolut kinőhető, míg a laktóz érzékenység sajnos élete végéig elkíséri, nekünk legalábbis ezt mondták a gasztrón.
2/3 anonim válasza:
Mindkettőnek (Tejfehérje allergia - Laktóz all.) lehet jelle a puffadás, soványság, nem megfelelő súlygyarapodás, kiütések, de a tejfehérjénél pl. nekünk véres széklet volt, 1 1/2 hónaposan jelentkezett, amikor is engem (mivel még szoptattam) szigorú tejfehérje diétára fogtak ekkor javult a helyzet, illetve amikor már nem tudtam szoptatni egy speciális tápszert kapot (nem Milupa peptit, mert az nem volt elég hidrolizált), 1 éves koráig semmilyen tejfehérje tartalmú élelmiszert nem ehetett - ihatott, aztán szerencsére a kontrolon kiderült, hogy kinőtte, egy fokozatos szokattási eljárással elkezdtük adagolni ezeket az élelmiszereket és ma már ehet mindent. Ha nem vagy biztos benne kérj időpontot Gyermek gastronenterológiára.
3/3 anonim válasza:
A tünetei nálunk: hányás, haspuffadás, soványság, nem volt egyáltalán semmi súlygyarapodása, ekcéma, asthma, gyakori megfázások. Kiütései egyáltalán nem voltak. Nálunk a vérvétel sem mutatta ki a betegséget. majdnem 2 éves volt mire kiderítették. Keress egy nagyon jó orvost, aki tényleg alaposan kivizsgálja.
Nálatok mik a tünetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!