A te anyósod is különbséget tesz az első és a másodszülött unoka között? Hogy kezelitek a helyzetet? Mi volt a legelvetemültebb megnyilvánulása?
Nálunk igen, a gond az, hogy az én fiam is fiú, és nem lány lett, ezért az anyós gyakorlatilag nem veszi unokaszámba, mintha csak az az egy nagyobb számítana neki, és nem is lenne több. Előre félek a karácsonytól, nem akarom a páromat sem megbántani, elvégre az anyja, engem utálhat de már érzem, hogy a kisfiamon csattan az ostor :-((( És akkor nem tudom majd visszafogni magam!
Legelvetemültebb megnyilvánulás: az első mondata az unokájához: "Ha jól megnézem, akkor ez a gyerek nem Down-kóros". - Ki mondta, hogy beteg lenne...nem tudom, honnan szedte. De ha az lenne, akkor is imádnám!
Nem,én úgy vettem észre,hogy mindegyik unokáját nagyon-nagyon szereti,különbségek nélkül!
A mi kisfiunk 2 éves lesz,a párom bátyjáéknál van egy 8 éves nagylány és az öcsikéje,aki 3 éves lesz.Plusz van két "fogadott" fiúunoka (7 illetve 6 évesek) az élettársa révén.
Olyan jó látni,hogy valósággal rajong értük,imád játszani az unokákkal és tényleg bármit megtenne értük.Ő ilyen beállítottságú és ezt nagyon becsülöm benne.Ebből a szempontból tökéletes anyuka és nagymama.
Sziasztok, nálunk nagyon nagy a különbségtétel, a fiam 4 hós lesz és eddig háromszor látta, - kétszer el kellett hozni hozzánk anyóst, kb. 340 km. volt - de a telefont nem venné fel, hogy hogy van. Voltunk kórházban vele sajnos, meg sem kérdezte, hogy meggyógyult-e, vagy segíthet-e valamit, anyum meg minden nap lógott be a kórházba, mert látogatási idő után végzett a munkával, csak azért, hogy lássa az unokáját, aki az 5. a sorban neki.
Az anyósomtól a fiam még semmit nem kapott, pedig az anyós rokonai is mind adtak valami apróságot, nem a pénzre gondolok, hanem arra, hogy mégis az unokája. Most mikulásra se kapott semmit sem :-(
A másik unokának mindenből a legjobbat veszi, ruházza, eteti, iskolába járatja, tankönyvet, mindent megvesz, játékokat, drága mesekönyveket, nekem meg azt mondta, hogy majd amit a másik unoka kinő azt előbb odaadja az unokatestvérnek - aki 3 éves - aztán visszakéri és úgy adja oda a mi gyerekünknek. A szüleim majdnem infarktust kaptak, amikor meghallották. Most éppen azt mondta, hogy ne is álmodjunk - szó szerint - nagy ajándékról (ki kérte?), mert a másik unokáját nyaralni viszi tavasszal, és arra gyűjt. Ez lesz a kisfiam első karácsonya...
Egyébként kifejezetten tehetősek, nem szegények egyáltalán. Csak átnéznek a mi gyerekünkön teljesen.
Nagyon bánt, hogy a kisfiúnkkal ilyen. Sokszor próbáltam már dűlőre jutni vele, de mivel a fiam nem kislány lett, szóra sem méltat, mintha mindenről én és a kisfiam tehetnénk, hogy nem tudtam neki lány unokát adni, a kisfiam pedig miért lett fiú. Amikor egyébként kiderült, hogy kisfiam lesz, ha elmentünk és főzött nekem direkt azokat az ételeket főzte meg, amiket nem tudtam megenni, a párom meg is kérte, hogy ne főzze nekem azokat. Aztán meg ott hálaistenkedett, hogy "jjjaaajjj, hát te most mit fogsz ebéddelllni"....mesélhetnék még sokat.
Ne haragudjatok, de kiírni is jól esett magamból, mert nagyon nem tudom megbeszélni ezt a problémámat senkivel. Mégegyszer ne haragudjatok!
Szia! A tegnapi 06:32-es vagyok.
Teljességgel megértelek. Az én anyósom detto! A sógornőmnek van már ugye 2 fia. Amit a fiúk kinőttek ruhát és játékokat (amit ő vett)azt mondta, hogy elhozza az én lányomnak. Nem baj ha szét is veri, de azért vigyázzak rá mert drága dolgok voltak. Majd az ő lánya ha megszül, akkor a kicsit már úgyis más dolgok fogják érdekelni. Nekünk mindenből csak a használtat akarja adni, az ő lányának pedig mindenből újat akar. A kaja nálunk is így volt, ahogy te írtad. Mikor terhes voltam és mentünk hozzájuk, szándékosan olyan dolgokat főzött amit én nem tudtam megenni. Sőt! Most eljutottunk már arra a pontra, hogy hétvégén is mikor most kint voltunk náluk, (telefonba azt mondta, hogy ne készítsek a kicsinek enni, mert majd ő főz)mondanom sem kell, a gyereknek úgy főztem krumplit, répát, hogy megtudjam etetni, mert szándékosan füstöltet főzött. Azt hittem szétrobbanok. Bár volt már olyan is tudta, hogy megyünk és mikor estére 6 körül megérkeztünk, akkor kezdett el főzni, mert ő el volt fáradva a munkahelyen és mikor hazament, neki ülni kell, mert ki van merülve. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy irodai munkát végez és a munkaidő felét "farmozással" tölti. A kolléganőkkel azon versenyeznek, kinek van már több dolga. Szóval remélem, hogy én nem ilyen anyós leszek! Mondtam is a nagyobbik lányomnak, ha én ilyen leszek, akkor lőjenek inkább le!
Bocs', hogy megint hosszú lett, de nekem is jól esett kiírni magamból.
Nálunk a nagymamák tündérek, viszont a (már nem élő) dédimama volt az, aki annak idején még férjem és testvére között tett különbséget.
férjem tesója az ottani nagypapára hasonlított, férjem meg az anyukája családjára... így a tesóját elhalmozták, ő meg soha még egy rozsdás szöget sem kapott, mert ha feljött róla a szó, hogy neki is kellene valami, a mama közölte, hogy sajnos nincs annyi pénzük.
szegény férjem a mai napig lelki beteg.... nagyon meglátszik ez a megkülönböztetés rajta- tehát ha ezt tapasztaljátok- ne engedjétek, és ti próbáljatok kompenzálni. (nem anyagiakra gondolok, hanem figyelemre, játékidőre..)
Az én anyósom is ilyen, 3 lányunoka után a mi gyerekünk volt az első fiú, az első gyerekétől. A férjem gondolta, h ő lesz a kedvenc, de semmibe veszi. Olyan ajándékot kap, amit a szomszéd gyereke megun.
Igérni -igért fűt-fát-bokrot, de nem sokat láttunk belőle.
Az első és harmadik unoka a kedvenc.
Az elsőt megértem, 5 évig volt egyedüli unoka. A másodikkal se foglalkozik túl sokat. A harmadik lánykát isteníti, mint kiderült azért mert a legkisebb fia a kedvenc gyereke, ő mindenben tökéletes, a gyereke is.
Hogy a férjem miért lett számkivetett családdal együtt azt nem tudom. Pedig szakmailag és anyagilag ő ért el legtöbbet, ő segíti legtöbbet az anyját. Az apja halálakor mindent mi fizettünk ki, anyós csak igérte, h pótol bele, a két öccse meg természetesnek vette, h nekik ez nem költség. (Nem vagyunk gazdagok, csak van egy hitelmentes kis házunk, és 6éves autónk.)
Már előre félek a karácsonytól, mert a 3 éves fiam már érzi a különbségtételt. Mit mondjak neki, ha megkérdezi, h a többiek miért kaptak mesekönyvet ő meg csak kifestőt? (tavalyi ajándék).
Én már 23 éves vagyok, de még a mai napig a mamám jobban szereti a fiú unokáját, vagyis a bátyámat. Engem egyébként ez nem zavar.
2 évvel ezelőtt mikor a szülinapunk volt - a testvéremmel majdnem egyszerre van - a mamám csak a bátyámnak vett ajándékot. Egy elég drága pulcsit amiért 100km-t utazott, csak hogy olyat kaphasson. Mikor elhozta, akkor annyit mondott, hogy sajnos csak ennyi pénze volt, így nekem nem tudott venni semmit. Engem ez tényleg nem bántott, már megszoktam, de anyukám ( az ő anyukája a mamám) nagyon összeveszett vele, hogy akkor ne vett volna egyikünknek se semmit inkább.
Az én anyósom annyit mondott a férjemnek mikor megszületett a kisfiúnk, hogy "Ha már a nevedre vetted, akkor neveld is fel."
Hozzáteszem kiköpött apja. Egyébként nagyon szereti, csak velem van gondja és ott bánt ahol lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!