Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hany foktol adtok lazcsillapit...

Hany foktol adtok lazcsillapitot? Nurofent elobb vagy kupot?

Figyelt kérdés
2010. dec. 5. 20:41
 1/10 anonim ***** válasza:
38.5 nél adok Nurofent .Ha nagyon magas a láz csak akkor adok felváltva kúpot meg nurofent
2010. dec. 5. 20:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Popsiban mérve a láz fél fokkal többet mutat, azaz ott mérve a 38 az 37,5-nek felel meg. Attól függ, mennyi idős a gyerek, pici babáknak kúpot adnak.
2010. dec. 5. 20:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Levonással együtt 38 foktól (popiban: 38,5). Általában Nurofent, aztán ha valami miatt nem hat, akkor mást is, vagy ha gyakrabban kell adni 6 óránál, akkor közben kúpot, vagy másik hatóanyagú szirupot.
2010. dec. 5. 21:17
 4/10 A kérdező kommentje:
10 hos a picim. Meg sosem volt lazas. Ma furdes utan 38.8-at mertunk popiban. Vartunk 20 percet meztelenul hagytuk es ujra megmertuk, akkor mar csak 37.6 volt popiban. Csak felek hogy ejszaka felmegy neki azert kerdeztem, hogy hany foktol kellene csillapitani.
2010. dec. 5. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Digitálissal mérted?

Szerintem azok teljesen megbízhatatlanok... :o(

Egyébként az a tapasztalatom, hogy ha éjjel megy magasra a lázuk, akkor elkezdenek sírni vagy nyöszörögni, szóval csak azért csillapítani, hogy hátha feljebb megy majd, nem érdemes, mert az tényleg nem jó a baba szervezetének sem, ha hőemelkedésre kap gyógyszert.

2 gyerekes anyuka

2010. dec. 5. 21:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, digitalissal mertem. Nem is adtam neki semmit, miutan a pucerkodas utan ugy lement. Nem vagyok a gyogyszerek hive, ezert is erdekelne, hogy mi az a fok amikor mar kell adni valamit, mert addig nem szeretnek adni neki semmit. Hagynam hogy a kis szervezete kidolgozza.
2010. dec. 5. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia

38.5 foktól kezdem a lázát csillapítani a kislányomnak.

Elvileg ezt ajánlják általában a dokik is.

Ja..és levonva annyi.! (Tehát 39 fokos akkor a mutató szerint) :)

Általában akkor adok nurofent,ha fáj mondjuk a torka,mint pl most is volt..

Vagy Baby panadolt

2010. dec. 5. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:
38-ig hasznos a láz-,tehát popsiban 38,5-, mert az segít legyőzni a betegséget.
2010. dec. 6. 06:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat!
2010. dec. 6. 14:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Soha nem szabad közvetlenül fürdés után mérni a hőt, nekem ezt mondták, mert a meleg víztől is magasabb lehet a mért hőmérséklet. Inkább fürdés előtt mérjed legközelebb valósabb lesz az érték.
2010. dec. 6. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!