Kisbabám a napokban lesz három hónapos, tápszeresek vagyunk. Szeretnék egy kis főzeléket adni neki, nagyon hígan cumisüvegből, hogyan készítsem neki el a főzeléket? (spenótra gondoltam) Vízben, vagy harmados tejben kell elkészíteni?
Szerintem is korai még. De 4 hónap után adhatsz már neki bébiételt, akár otthon készítettet is.
A keresztlányom is most volt 3 hónapos, s náluk a védőnő javasolta, hogy már adhat neki gyümölcslevet. Azóta kihányta a baba a tápszert minden evés után. Abba kellett hagyni az ivást.
Picik még ilyenkor ehhez. Szerintem mindenféleképpen várj még 2-3 hetet.
Fél éves kora előtt felesleges kajával terhelni, ugyanis nincs felkészülve rá a szervezete és még nem tudja megemészteni!
Én fél éves kora előtt cicin kívül semmit nem adtam neki. Most másfél éves és gyönyörű kiegyensúlyotott leányka.
4 hós kor előtt ne adj neki főzeléket!
Főleg ne spenótot! Nem azzal szokás kezdeni a hozzátáplálást! És nem cumisüvegből!
A narancsleves dolog fura,hisz citrusfélét 1éves kor után szabad adni.
A cukros kamilla teát javasolják a dokik szorulásra. Valamint az üveges baba őszilevet. Ezeket nem próbáltad?
Szia! Mi is tápszeresek vagyunk, de én is azt ajánlom már még ezzel a dologgal lagalább 1 hónapot. Szegény kis gyomrának biztos nem fog tetszeni még a dolog. Én azon a véleményen vagyok, hogy még a tápszer is jobb mint ezek a szar kaják amiket eszünk (3 hónapos korban)...Sőt, a legújabb ajánlás szerint még a tápszereseknek is meg kéne várniuk az 5-6 hónapot a hozzátáplálással.
A kis gyomruk még ilyenkor nincs felkészülve a főzelékekre, ezt az egész hozzátáplálást szerintem lassan és fokozatosan kell csinálni, mert akár később is kijöhet valami gyomor-bélprobléma. Szóval szerintem, nyugi és várj még egy kicsit.
Sok sikert!
Egy ugyanilyen kérdést már olvastam régebben is...
spenóttal kezdés, közben meg narancslé itatás
Krumpli vagy sárgarépafőzelékkel szokás a hozzátáplálást kezdeni, de 4 hós kortól inkább.
Tej 1 éves kor alatt nem ajánlott, sem feles, sem harmados.
Hallgass a dokinénire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!