Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges túletetni egy 1...

Lehetséges túletetni egy 1 hetes babát?

Figyelt kérdés
Sajnos egyenlőre még nem elég a tejem neki, így tápszert is kap. Van hogy szopizik 40-et, majd lecsúszik neki 50 gramm tápszer is. Apuka mindig azt kérdezgeti hogy vajon nem-e lehet attól baja ha ilyen sokat eszik. Én úgy gondolom ha nem lenne ennyire szüksége egyszerűen nem fogadná el, és kiköpné. Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
2010. dec. 5. 15:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
én lehet akkor inkább óránként etetném...hogy meginduljon a tejed...de nem akarok okoskodni.Lehet egy két napot így végig csinálnátok és tudna többet enni.E mellett van egy jó homeopátiás bogyó ami tejszaporításra van, illetve vannak teák is.Szerintem próbáld ezeket, mert tényleg félő, hogy hamar tápszeres lesz a babád...ha a cicid azt "érzékeli" hogy 2-3 óránként elég a 40 ml, akkor nem is fog több termelődni.Amúgy még az is segítség lehet, ha elkezdesz fejni.Nem baj, ha csak egy két csöpp jön le szopi után,d e fejd addig míg teljesen ki nem ürül, így egyre több fog termelődni.
2010. dec. 5. 18:12
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerinem nem sok ez a 90 ml. Kisfiam tápszeres volt, mert (valószínűleg) hormon probléma miatt nem volt megbízhaó a tejem mennyisége, semmi sem segített. :( Ő 1 hetesen alkalmanként megivott 120-150 ml tápszert, ha kevesebbett adtam ordított, amíg nem kapott még. A védőnő nem hitt a szemének, de azt mondta, ha neki ennyi kell, akkor ennyit adjak. Aztán 1 hónaposan, maximum 120 ml-t volt hajlandó meginni, utána köpte ki a felesleget. Én mindig annyi tápszert adtam neki, amennyit kért, nálunk bevált. Amikor éppen volt tejem, akkor nagyon szépen szopizott, az utolsó ml-t is "megszerezte", nem lett cumizavaros. :) Ha bizonytalan vagy inkább kérdezd meg a dokit, vagy a védőnőt, mert ők jobban ismernek titeket.

2010. dec. 5. 18:40
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Napi 1,5 liter teát iszok és szedem a homeós bogyókat is. Most megpróbáljuk pár napig csak a tejcit, de ha nagyon éhes, akkor muszáj utána a tápszer is. De a lényeg hogy rendszeresen legyen ingerelve a cici-. Ezt így is csináljuk. Csak tényleg az volt furcsa hogy még ennyi tápszer kell neki hogy jól tudjon lakni és 2-3 óránként kelljen csak etetni. De természetesen mindent megpróbálok hogy elég legyen neki a cici. De azt nem tudom elnézni hogy éhezik.
2010. dec. 5. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!