Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges túletetni egy 1...

Lehetséges túletetni egy 1 hetes babát?

Figyelt kérdés
Sajnos egyenlőre még nem elég a tejem neki, így tápszert is kap. Van hogy szopizik 40-et, majd lecsúszik neki 50 gramm tápszer is. Apuka mindig azt kérdezgeti hogy vajon nem-e lehet attól baja ha ilyen sokat eszik. Én úgy gondolom ha nem lenne ennyire szüksége egyszerűen nem fogadná el, és kiköpné. Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
2010. dec. 5. 15:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ha nem kellene neki nem enné meg, szerintem :)
2010. dec. 5. 15:52
 2/13 anonim ***** válasza:
64%
A babákat nem lehet túletetni. Csak annyit esznek,amennyire szükségük van. Ha többet akarsz neki adni,azt kiköpik és nem nyelik le. 40 gr szopi pedig biztosan kevés neki.
2010. dec. 5. 15:56
 3/13 anonim ***** válasza:
Hát az átlag tápszeres baba kicsit pufibb, mint a csak szoptatott. Mivel az anyatej kalóriatartalma változó, azzal nem tudsz túleteteni, ellenben a tápszer az ugye mindig ugyanaz a kalória. Hogy mennyit kell neki fogyasztania-mármint kalóriában-azt a gyerekorvos, vagy a védőnő tudja megmondani neked. Az én gyerekem nem kapott tápszert, így fogalmam nincs, hogy mennyit kellene belőle ennie, de ha pl. 100ml lenne az egyszeri adag, akkor biztosan nem eteted túl hiszen a 40+50 az még mindig csak 90 :)
2010. dec. 5. 15:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Igen,lehetséges,nagyon is,de az a mennyiség amit írtál az nem sok egy 1 hetes babának,azzal nincs túletetve.Az én fiam ha túlette magát,kihányta,előfordult nem egyszer,és hallottam más babák anyukájától is,h jártak így.
2010. dec. 5. 16:09
 5/13 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, nekem is 40eket szopizott az elején, nem volt neki kevés, a védőnő meg a doki is azt mondta hogy normális, nem is adtam neki kiegészítést és most már 7 hetes és van hogy 190et eszik 1 mellemből....ha csak 1 hetes én lehet nem adnék neki tápot, legfeljebb többször szopizik, de legalább lesz tejed, viszont ha tápszert is kap, akkor hamar le fog szokni a ciciről szerintem...de nem ez volt a kérdés, bocsi...

szerintem tudnak túl sokat enni...kisfiam volt hogy 200at evett, ki is bukott utána jó sokat.Mikor 130-160 között eszik, akkor nem bukik általában.

De tényleg kell neki tápszer??még csak 1 hetes, szerintem hamar több tejed lenne, ha nem adnál neki tápot, hanem rátennéd a cicidre mikor éhes...

2010. dec. 5. 17:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 1 hetesen 20-30ml-t szopizott egy alkalommal, és gyarapodott tőle. MInden gyerek más, nem tudom, honnan veszitek, hogy a 40ml kevés!

Lehet nem is kellene neki a tápszer, mert ennyi az igénye.

2010. dec. 5. 17:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
17:02es vagyok és egyetértek az útólsóval...nem hinném, hogy a 40 kevés.Amúgy méred minden szopi után??nekem volt hogy 30-at, volt hogy 25-öt, volt hogy 60-at evett az elején és jól aludt mindig....szóval lehet nem mindig 40et eszik, lehet van hogy többet.
2010. dec. 5. 17:08
 8/13 A kérdező kommentje:
Onnan vesszük hogy kevés neki, hogy ha csak azt a 40-et kapja sír egyfolytában, és megállás nélkül szopja a kezét. És valószínű hogy tényleg éhes ha egyszer utána megiszik még 50-et a tápszerből, és akkor tud 2-3 órát aludni. Anélkül meg óránként sír. Tehát az nem kérdés hogy nem elég neki. Illetve ugye nem egyforma az emberek teje sem. Valószínű az enyém nem olyan zsíros mint kellene. Nem arról van szó hogy nem akarom szoptatni, hiszen ezen vagyok. Ezért irányult csak arra a kérdés hogy nem-e sok. De talán nem ha így alszik annyit amennyit egy jóllakott csecsemőnek kell. Köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 5. 17:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Mérem mindig, és 40-eket tud csak. Van hogy csak 30-at, de egyszerűen éhes és óránként sír, és a kiságyban nem is tud elaludni, annyira keservesen sír. Csak a tápszerrel kiegészített evés után tud elaludni rendesen.
2010. dec. 5. 17:12
 10/13 anonim ***** válasza:

én sem adnék neki tápszert, ha csak nem az lenne a célom, hogy teljesen tápszeres legyen. most alakul a kereslet-kínálat, így nem fog beállni.

a fiam is 30-70 ml-ket szopizott, egész nap kb. 350-450 ml-t evett egy hetesen. ő akkor 3 kg volt. eszembe sem jutott tápszerezni. most 9 kg. 8 hónapos.

nem lehet anyatejjel túletetni, tápszerrel, cumisüvegből viszont igen, nagyon is könnyen. az csak folyik be a szájába gyorsan és csak később veszi észre, hogy már nem éhes. és egy jókis cumizavar is bejátszhat pár nap múlva.

2010. dec. 5. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!