Akinek 2 év körüli babája még nem aludja át az éjszakát, mikor vacsizik? Lefekvés után iszik tejet vagy valamit?
Bírom az ilyen válaszokat... KÖnnyű ezt mondani. Nekem hármasikreim vannak, volt már talán egyszer,m ikor átaludták az éjszakát. EGyszerűen nem tudok mit csinálni, hagyhatnám őket egész éjjel (kb. 1-2 től) üvölteni reggelig, de mire mennék vele? (tudom, azt mondják, 1 hét lenne a húzós, na de úgy érzem, erre képtelen vagyok! őket se bírom hagyni, főleg, mert megkapják a tápszerüket és alszanak vissza, másrészt meg én se tudom, három nap alvás után hogy bírnám ki. Velük is sokkal ingerültebb lennék, meg mindenki mással is)
Szóval a válaszom: kb. 6-fél 7 körül van vacsi, 7-kor fürdés és 8-kor alvás, ekkor kapnak még kb 180 ml tápszert. Aztán van ,mikor csak 3-4 kor kelnek, de van, hogy már 1-2 körül. Nyáron pedig már azt hittem,minden sínen van, mert csak 4-5 körül keltek, azóta viszont újra olyan,mintha pici babák lennének.... Próbáltam már leszoktatni őket korábban, akkor még könnyebben ment, de aztán jött a fogzás, megfázás és lőttek az egésznek. AMúgy az biztos, hogy a te babád se éhség miatt kel fel, hanem megszokásból és megnyugtatja a cici, ezért nehéz erről már ennyi idősen leszoktatni. Szinte képtelenség szerintem. Korábban kellett volna, de hát.... ez van.
azért sok sikert kívánok hozzá!!!!
Első, régen át kellene aludnia??!! :-)))) És ha a kérdező gyereke nem szabványos, és nem is celeb gyerek (tudjuk, ők első naptól átalusszák az éjszakát és mindig nyugodtak, és egyébként is tökéletesek).
És ha nem alussza át, mit csináljon vele? Lekösse és betömje a száját??!!
Szerintem nem lekicsinylő kiokatásra várt a kérdező, hanem tapasztalatokra, tanácsokra.
Amúgy biztos vagyok benne, hogy felnőtt létedre még te sem alszod át az éjszakát! Forgolódsz, felébredsz, iszol egyet, kimész pisilni, vagy csak elmerengsz és visszaalszol......ez így természetes. Ugyanígy van ez gyerekeknél is. Csak nekik azt kell megtanulniuk, hogy ha éjszaka felkelnek, akkor hogy aludjanak visza maguktól. Erre is meg kell érni, van, akinek nehezebben megy.
A Kérdésre válaszolva: bár nekem már 4,5 éves a lányom, úgy igazán 2,5 - 3 évesen aludta át először az éjszakát. Én is úgy terveztem 24 hónapos korában fogom elválasztani, ebből végül 27 hónap lett. Inkább miattam, nem nagyon volt bátorságom elvenni tőle. A nappali szopik száma változó volt, előfordult, hogy 2-3, de volt, hogy 1-2 nap ki is maradt, ha sok dolgunk volt nappal, ami lefoglalta. De éjszaka1-2 szopi mindig volt. Majd úgy alakult, hogy egy szopimentes nap után hazafelé jöttünk autóval valahonnan, és út közben elaludt, és naygjából átaludta az éjszakát. Hajnalban, amikor felkelt, nem szoptattam meg, hanem kezdődött a nap, felébredtünk. Aznap tudatosan kerültem azokat a helyzeteket, amikor cicit kérhetett volna, tereltem a figyelmét....és éjszaka megint csak elaludt cici nélkül. Végülis egészen simán ment. Kb. 2-3 hétig még emlegette, de nem toporzékolt, nem sírt érte. Ami engem nagyon meglepett, mert biztos voltam benne, hogy nagy balhék lesznek. Végül így szép csendesen elválaszottam. Szerintem engem sokkal jobban megviselt lelkileg. :-)
Ahogy leszokott a cicről, nemsoká elkezdte szépen átaludni az éjszakákat, vagy ha esetleg felébredt, akkor ivott egy kis vizet, vagy csak megsimogattam, visszatakartam....
Nálunk nem volt szertartása az esti tejivásnak. Sőt, nekem az az elvem, hogy lefekvés előtt már csak vizet szabad inni. Tehát mondjuk megvacsorázott 7 órakor, esetleg ivott egy bögre tejet is, bár ez volt, hogy elmaradt, aztán még egy fél óra cihelőzködés a fürdéshez, vagy egy kis játék, könyvnézegetés, stb. Aztán fürdés, fogmosás, ha kér víz ivás, pisilés, fekvés, mesemondás, altatódal, simogatás, alvás fél 9-9 körül.
Az én lányom 22 hónapos, máig nem alussza át az éjszakát. nem túl jó evő, 6-7 körül vacsizik egy nagyon keveset, és lefekvés előtt még fél9 körül megiszik vagy 2 deci szójatápszert/rizstejet/zabtejet. 1-2 héttel ezelőttig éjszaka is rendszeresen felkelt és ivott tápit, méghozzá azóta tartott ez az állapot, mióta az éji cicizést megelégeltem, mert én hülye, a cicit cumisüveggel váltottam fel, de a helyzet eldurvult, és már 2-3 óránként kérte a cumisüvegét éjszaka, úgyhogy nemrég megbeszéltem vele, hogy tápit csak este és reggel iszik, éjszaka nem, éjszaka legfeljebb odabújok hozzá, énekelek neki és alvás van. Sírt. Nagyon. De tényleg csak pár nap volt. Még most is felébred éjjel, de már nem üvölt, és csak néhány perc a visszaaltatás, megsimogatom és dúdolok neki.
Amúgy reggel és este is cicizik még, de már csak megszokásból, nem a tej miatt, mert az alig van. Néhány hónapja már nagyon elegem volt a vég nélküli cicizésből, mondtam is neki, hogy már nem jó, végül kialakítottunk egy remek szertartást, amit furcsamód azonnal elfogadott: addig cicizik, amíg elénekelek neki egy dalt. legtöbbször egy rövid, két versszakost, tehát 30 másodperc az egész. Néha kétszer 30 másodperc, mert mindkét cicit kéri, és persze hozzá a dalt. Aztán még cici nélkül is énekelek neki egy 10 percet. Ez azért jó, mert nem érzem tehernek hogy még a mai napig is kéri a cicit (szemben a pár hónappal ezelőtti "elegem van az egészből!" állapottal), és szívesen kivárom, míg erről a 30 másodpercről önszántából mond le, és megelégszik az énekléssel. Szóval azóta én is elégedett vagyok, ő is, az éjszakák meg rendeződni látszanak, de azt sírás nélkül nem úsztuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!