Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék, hogy ne legyen...

Mit tehetnék, hogy ne legyen ilyen nyűgös? Már annyira el vagyok fáradva, és minden nap ugyanaz.

Figyelt kérdés
Kisfiam 8,5 hós, nem ül, nem mászik, egész nap csak nyűglődik. Nem jó a szőnyegen, nem ja, ha az ülemben ül és úgy játszunk, azt szeretné, ha vinném az ölemben körbe-körbe a lakásban, de már nem bírom egész nap cipelni, leszakad a derekam. Én nem azt várom, hogy legyen el magában, ott vagyok vele, játszom vele, szalad a ház, és mégis unatkozik. Kaptam olyan tanácsot, hogy hagyjam egy kicsit "szendvedni" és ha nem veszem fel kénytelen lesz mászni, vagy valamivel lekötni magát. De sajnos nem bírom hallgatni, hogy nyűglődik, vagy kellene? Szerintetek?
2010. dec. 4. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, igazuk van azoknak, akik azt tanácsolják, hogy kicsit hagyd, hadd nyűglődjön. Ha hozzászoktatod, hogy mindig csak körülötte forog a világ, csak akkor van el, ha te lekötöd, sosem fog megtanulni egyedül játszani. Nem azt mondom, hogy hagyd, hadd ordítson órákig.. Csupán, hogy ha épp játszik, hagyd egyedül kicsit! ha elkezd nyűglődni, ne rohanj azonnal. Szólj, hogy hallja a hangodat, de fejezd be, amit épp elkezdtél és csak utána menj hozzá. Így lesz ideje önállóan mozogni, gyakorolni a különféle mozgásformákat is. Meglátod, idővel mindig kicsit tovább lesz el!
2010. dec. 4. 16:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy fáradt. Neki még napközben 2x kell aludnia. Kisfiam is sokszor nyügös, de általában mindig a fáradság az oka, 2 óránál nem nagyon bír többet ébren lenni. Persze az alvásigény gyerekfüggö.
2010. dec. 4. 17:11
 3/6 anonim ***** válasza:
nem akrlak elkeseriteni,de az enyém ugyanezt csinálja már régota és már 11 honapos,csak egyre rosszabb a helyzet,és továbbra sincs idöm semmire,még enni sem,mert nem hagy,neki is kell,hiába evett,söt most járni tanul,és nem mindig mer egyedül,és a kezét fogva járkálnom kell vele fel alá a lakásba,ha nem akkor ordit,egyedül semmit se csinál,már én is kivagyok,nem hat semmi,abba bizok,hogy idövel kinövi,talán ovis korra,nem tudom
2010. dec. 4. 20:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Az alvással nincs gond, alszik ő minden nap min. 2-szer, de van, hogy 3-szor is. Ettől függetlenül nyűglődik. Szó szerint úgy érzem, hogy ha a csillagot lehoznám neki az égről, az sem lenne jó. Ebben csak az a rossz, hogy a nagyobbik kisfiamat úgy érzem, hogy emiatt teljesen elhanyagolom, mert ő is sokkal több időt szeretne velem lenni, és sajnos mostanában már észreveszem rajta azt a fajta belenyugvást, hogy "tudom, hogy rám már sose lesz elég időd" és ebbe belepusztulok. De akármibe fognék bele, csak "visít" és "visít", és én ezt annyira nem tudom nem észre venni, pedig sógornőm mindig azt mondja, hogy vegyem be a lesz@rom tablettát, és ne vegyek róla tudomást. De én ezt nem tudom így csinálni. Sajnos, én ilyen vagyok, de már nagyon ki vagyok merülve.
2010. dec. 4. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:
A kisfiamat egész korán szoktattam ahhoz, hogy egyedül játsszon, egyedül találja fel magát. Először csak 10perc - fél óra ..., ez nap nap után szépen kitolódik. Próbáld elkezdeni, a 2 gyerkőc egyébként nem tud eljátszani egymással? Eleinte amikor még nem ült, autóshordozó ülésbe tettem és úgy vittem magammal pl. a konyhába ha főztem. Kapott 1-2 játékot és közben magyaráztam neki, mit is csinálok. Nálunk bevált.
2010. dec. 5. 06:42
 6/6 anonim válasza:
Mikorra változott meg végül a helyzet?
2022. aug. 8. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!