Hogyan kell megtanítani integetni, tapsolni stb. a gyereket? Mindent csak utánoz, vagy valami egyéb praktika?
Szia
En sokat jatszottam Vele a tapsi-tapsi cimu mondokat es sokat integettunk anikor jottek hozzane es amikor elmentek vagy mi mentunk valahova vagy eppen eljottunk.
En is csinaltam es az O is kezevel is csinalatm.Eleinte jokat nevetett rajta, de megtanulta :)
Szia! Rengeteget énekltem és tapsoltam neki. Az A part alatt c. népdalra tanult meg tapsolni, úgy csináltam, h. egy versszakot elénekeltem, eltapsoltam, utána megfogtam az Ő kezét és ugyanazt elénekeltem, és a kezével tapsoltam. Pár nap múlva már egyedül tapsolt. Olyan édes, ahogy meghallja a dalt, egyből tapizni kezd.:)
Pápázni most tanulunk. Ha elmegy vki, megfogom a kezét, és integetek vele. Közben mondom, h. pápá. Persze a távozó személy szintén integet...:)
Nálunk "kezdetektől" tapsolva mondókázzuk a gyerekek-gyerekek, szeretik a perecet...-et. Majd rengeteget játszottam én is vele a tapsi tapsi anyának, puszit ad a babának... És egyszer csak ő is elkezdett tapsolni. Először még nem nyújtott ujjakkal és nem volt hangja, de egyre ügyesedett. A gyerekek-gyerekek-re meg már magától elkezd tapsolni, sőt séta közben ő szokta "mondogatni" (igazából csak a hangsúlyt dúdolja) Egy éves.
Integetni meg... integettünk sokat, egyszer csak ő is elkezdett, de később kiderült, hogy az már nem integetés nála, hanem akkor kezdte el a "kérem" és a mutogatást. Később magától kezdett csuklóból integetni, mostmár boldog-boldogtalannak integet :o))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!