Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keservesek az éjszakáink, Ti...

Keservesek az éjszakáink, Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
A lányom 13 hónapos, még sosem aludt át egyetlen éjszakát sem. Gyakran felébred, kb 4-6-szor minden éjjel.Mellre téve visszaalszik, gyakorlatilag rajtam cumizik. Emiatt magam mellé vettem és együtt alszunk. Egyre nehezebb, elviselni az állandó fáradtságot, fogy az erőm. Ha beteszem a kiságyba, azonnal kipattan a szeme és kezdi a bömbölést. Már egy hete a foga miatt éjszakázunk, és ami a legnagyobb baj, hogy az iskolás tesó sem tud éjjel aludni az állandó sírástól, nyöszörgéstől. Nincs másik szobánk, ahová én beköltözhetnék a kicsivel. Ti mit csinálnátok?
2010. dec. 3. 09:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi ugyanígy vagyunk/voltunk egy kis különbséggel.

Nálunk már 15 hónapos a pici, a nagy meg ovis.

Viszont én nem vettem magam mellé az ágyba soha, mert úgy nem bírok aludni sajnos. Ezért én mindig felkeltem, megszoptattam, visszatettem, ő olyankor visszaaludt az ágyában.

Én is eljutottam arra a szintre, amikor egy délután összeestem az ágyon és elaludtam. Csoda, hogy nem történt semmi ezalatt, mert egyedül voltam otthon a kettővel, csak némi ennivalót hajigáltak szét a lakásban... :o(

Ekkor "bekeményítettünk", és az Aludj jól gyermekem módszerrel próbálkoztunk. Nagyon keservesen haladtunk, mert sokszor megbetegedett, és olyankor utána kezdhettük elölről. (Én nyakig takonyban nem hagytam sírni, akkor szoptattam)

Most eljutottunk odáig, hogy hajnali 5-kor ébred, akkor szopi, majd kb. 7ig még alszik.

Ez számomra teljesen elfogadható, remélem, most "tartós" lesz.

2010. dec. 3. 09:55
 2/10 A kérdező kommentje:

Ma pl hajnali egytől fél 6-ig ringatva sétáltam a kicsivel a konyhában, fél 6-kor elaludt, de egy óra múlva már fel is ébredt. Én sajnos nem tudtam visszaaludni, este 11-kor kerültem ágyba és 2 órát aludtam csak. Hulla vagyok. De ezt még kibírom, a szoptatással sincs bajom, de azzal igen, hogy a 10 éves fiam ma dolgozatot ír és ő sem aludt valami sokat. Nem olyan nagy a lakás, így a fiam szobájába simán behallatszik minden. Olvastam az alud jól módszert, de pont a nagyobb gyerek miatt nem hagyhatom sírni a kicsit, bár valószínűleg én sem bírnám hallgatni tétlenül.

Én is örülnék, ha legalább egy kicsit lehetne aludni.

2010. dec. 3. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanez a helyzet nálunk.Az enyém is ennyi idős,csak nekünk nincs tesója,ezért neked tényleg nehéz dolgod van.Az én lányomnak is jön a foga,úgyhogy 2-5-ig üvöltött.Meggyőződésem,hogy amig szopizik,addig nem fogja átaludni az éjszakát.Én is próbálom leszokatni az éjszakai cicizésről,múltkor már birta reggel 5-ig,de most hogy jön a foga oda az egész,úgyhogy kezdhetjük előlről.Bocs,hogy nem tudtam segiteni :(
2010. dec. 3. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Teljesen átérzem a problémádat. Sajnos nálunk semmilyen módszer nem jött be. A fiam 2 éves koráig 20 percenként kelt. Nekem vissza kellett mennem dolgozni, amikor 1 éves volt, így a 20 perces kelések éjjel, és az 5.20-as óracsörgés rettenetes volt. 1 évig csináltuk, aztán egyik napról a másikra magától megoldódott. A sírni hagyással én is próbálkoztam. Sajnos addig sírt, amíg elhányta magát... Így ez ki lett lőve. Magunk közé vettük az ágyba, így viszont egyikünk sem aludt, mert rendszeresen arra ébredtünk a férjemmel, hogy valaminket lerúg. Majd kapott egy kiságyat a nagyágyunk mellé, és így csak kinyújtottam a kezem, megsimogattam, visszaadtam a cumit stb. és csend lett. Az igaz, hogy én nem ringattam őt órákig, mert ezt ő nem igényelte - hál istennek - de simogatás, mesélés, éneklés bizony hajnalban is volt. Sajnálom, hogy nem tudok praktikát mondani, csak azt, hogy idővel elmúlik. Talán azt még megpróbálhatod, hogy lehet olyan rácsos kiságyat kapni, amit felnőtt ágyhoz lehet rögzíteni. Feléd nincs rács, csak a másik oldala felé. Próbáld meg abban altatni, és amikor felkel, akkor nem kivenni, hanem onnan ciciztetni, simogatni, dúdolni. Ha kiveszed, akkor biztos "vérszemet" kap, ha nem, akkor meg a nagy nem alszik. Hát nem egyszerű...Kívánom, hogy megoldódjon minél előbb a problémátok!
2010. dec. 3. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:
ne haragudjatok hogy ezt mondom, de végre! valakik, akiknél szintén nem alussza át a gyerek az éjszakát.(mert jóformán csak ilyet olvasok itt) nálunk is ez van, tesó nélkül. 11 hónapos. 10 foggal. eldntöttem, h hétfőtől vége . új lappal kezdünk, új életet. betelt a pohár, és nem lesz éjjel szopi. Most nagyon elszánt vagyok.
2010. dec. 3. 10:33
 6/10 anonim ***** válasza:
10:23-as vagyok.Utolsónak hajrá!Én is igy voltam,aztán elkezdte kinöveszteni a 12.fogát :)És oda az egész!
2010. dec. 3. 10:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk Tracy Hogg a suttogó módszerei váltak be. Sok türelem kell hozzá, és kitartás. A lányom most 8 hónapos, este fél 9 körül rakom le, és reggel fél hétkor ébred. Még a fogzás sem zavarja az éjszakát. Picit megébred, és magától visszaalszik.;)
2010. dec. 3. 10:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok, mi is az előszobába toltuk ki minden éjjel, amikor sírni kezdett, 43 m2 a lakás...

Egyébként a 20 perc is ismerős. Volt egy idő, amikor úgy gondoltam én is, hogy hát nem lesz ez így örökké, gyorsan megszoptatom, aztán visszateszem, nem lehetek én ennyire "önző". Csakhogy minden nap fél óra-húsz perccel korábban ébredt, és így hajnalra/reggelre "becsúszott" egyel több ébredés. Lett 3, majd 4 stb, míg már 20 percenként ébredt... :o(

2010. dec. 3. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Igaz az én kislányom csak 5hónapos de mi is megküzdöttünk az éjszakával.... 3és fél hónaposan kettő foga volt, a nappalok és az éjszakák is maga a pokol volt. Hiába használjuk a borostyán nyakláncot (szerintem csak dísznek jó), hiába adtam neki nurifent fájdalomcsillapításra.... semmi haszna nem volt. Napközben 15perc alvás után ordítva ébredt (akkor még ringatva altattam és úgy be a kiságyba) megint kivettem, ordított mint a sakál vagy egy órát és nagy nehezen aludt utána egy felet. Éjszaka óránként vagy félóránként ordítva ébredt. Már totál kész voltam. Mikor kijött a foga na, mondom majd ez elmúlik.... Na, persze! Minden ment így tovább, ne is mondja h hulla voltam, a sok ordítás teljesen kikészített(én is sírtam a gyerekkel). Aztán mondtam h na, ebből elég volt édes gyermekem, anyád totál készen van.... Beraktam hassal a kiságyba kapott cumit, zenét és volt hogy ordított eleinte volt h szépen elaludt, de azóta csak ott hajlandó aludni, ha ringatom tolja el magát és nem alszik el. Ha lerakom a kiságyba már be is csukja a szemét :) Éjszak szintén hagytam sírni egy pár alkalommal (persze csak ha tudtam hogy semmi baja, csak hiszti) szerencsére 10-20perc után feladta és aludt tovább. Azóta csak akkor ébred ha éhes, gyors cici és alszik is tovább, vagy egy kicsit el van a kiságyba és elalszik egyedül. Sokan bíráltak ezért, hogy hagytam sírni a lányomat, de muszáj néha. Amúgy is az ő érdeke is h kipihenje magát. Azóta boldogan és pihenten ébred reggel. :) Nálunk is kicsi a lakás, a párom tiszta ideg volt, mikor sírt a gyerek éjjel, mert neki meg reggel menni kellett dolgozni, de kb. 1hetet rászántunk erre és azóta semmi gond nincs. Mi is kipihenten kelünk és a kislányom is. :) Kitartás!
2010. dec. 3. 11:15
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Erőt ad, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, hálás vagyok, hogy próbáltok segíteni!!!

Cumit sosem fogadta el a kicsim és nem hagyhatom sírni az iskolás fiam miatt. Még nem tudom hogyan, de valamit változtatni fogok, ez így nem megy tovább.

2010. dec. 3. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!