Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hós babám alig hízott egy...

7 hós babám alig hízott egy hónap alatt, normális ez?

Figyelt kérdés

December 3-án 7030-at mértek, december 12-én 7130-at. Eddig jó.

De most voltunk január 16-án és csak 7160 lett. Szerintem ez baromi kevés egy hó alatt, de a doki sem mondott semmit, mert rohant, lejárt már a rendelése, nem is írta be a kiskönyvbe sem.

Enni eszik rendesen, reggel szopi, délben főzi, délután gyümi, este, fürcsi után és éjjel egyszer szopik még nagy adagokat.

Eddig nem volt gond a gyarapodásával, de ezt most furcsállom.

Tudom, ilyenkor már nem híznak olyan rohamosan, de mennyi is a "norma" egy hónap alatt ilyen korban?

2009. jan. 17. 12:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ne töröődj a "normával". Az én babum is hasonlóan nem hízik. :-) Először baromira paráztam, aztán megkérdeztem a dokinénit, és azt mondta, hogy teljesen normális ez, mert ilyenkor már nem a súlygyarapodást, hanem az értelni fejlődést, és a mozgásfejlődést kell figyelni. Gondold el, eddig mit csinált a baby, és most miket produkál. Az enyémbaba :-) ül, forog, rajcsúrozik... ilyenkor jól megizzad, stb.. Eddig megcsak nézett ki a kis fejéből. Nem kellett erőlködnie, csak a pocakjátnövesztenie. Szóval a dokinő szerint, ha nem kezd ez fogyni, van étvágya, megduplázta a születési súlyát, szépen halad a mozgásfejlődésben, szemmel láthatóan okosodik, jó kedve van, van kakis, pisis pelus, akkor no problem... :-)
2009. jan. 17. 13:34
 2/3 anonim ***** válasza:
6 hónapos korban elkezdenek mozogni, és letornásszák, amit ettek. Ilyenkor leáll a súlygyarapodás. Az enyém 3 hónap alatt hízott 100 gr-ot, 6. hónaptól 9.-ig.. De gondolj bele, ha folyamatosan annyit híznának, mint eleinte, akkor egy 3 éves gyerek 40 kg lenne!
2009. jan. 17. 14:18
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi, arra nem gondoltam, hogy ennyire lemozogják:-)

Azt tudtam, hogy annyit már nem fog hízni, mint eddig, de ennél többre számítottam.

Semmi baj vele, eszik, mozog, jókedvü, úgyhogy akkor nem aggódom:-)

2009. jan. 17. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!