Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Több mint 1kg hízott kislányom...

Több mint 1kg hízott kislányom 1 hónap alatt, ez normális?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos 1 hónapja kap tápszer pótlást,mert nem elég neki a tejcsi.Gondolom a tápi megtette hatását egyébként nagyon ízlik neki Dm-es.A doktor néni írt fel hummana ha tápit nem igazán akarja enni.Mit csináljak keverjem a kettőt,próbáljam így hozzászoktatni?Vagy ne hallgassak a dr.nénire és adjam továbbra is a Dm-t?
2011. febr. 16. 07:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A doktor néni valószínűleg azért írta fel az a tápszert, mert - már elnézést! - de a tápszer- és gyógyszergyártók tömik a zsebüket, és versengenek, hogy melyikük termékét favorizálják. Én ebben szkeptikus vagyok.

Egyáltalán nem baj, ha ennyit hízott, ebben a korban az enyém is havi méréseknél mindig 1 kg +-t produkált, pedig nem volt tápszeres. Adj neki azt, amit szeret, nem kell a felírtat kiváltani, mert lehet, h semmivel sem jobb.

2011. febr. 16. 07:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!Hát én is így gondolom.Nagyon rossz az íze!:(Egyébként dr.néni hozzá tette,hogy kicsit keserűbb az íze,ebből majd nem fog olyan sokat enni,majd többet akar cicizni.Hát hihetetlen!De hát pont azért pótolom mert nem elég neki!
2011. febr. 16. 08:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Add a DM-est, főleg, ha nincs tőle baja.

A doktornéni azért nem akart rosszat, amit felírt, az HA-s, tehát hypoallergén, a legjobb tápszer, amit ilyen pici korban adhatsz. De sajnos a HA-s tápik tényleg nagyon keserűek. Ha nem akarja elfogadni a baba, a simától meg nincs baja, akkor add nyugodtan a simát!

Ja, és ne ijedj meg, kisfiam is az első pár hónapban iszonyat sokat hízott. Első hónapban 1050 grammot, második hónapban 1410 grammot, harmadikban 870-et, negyedikben 650-et, aztán folyamatosan csökkent a hízás mértéke. De 3,5 hónapos korára már megduplázta a születési súlyát (6 hónapos kor helyett), viszont ugyanúgy csak 1 éves korára triplázott, ahogy azt kellene is igazából. Szóval nyugi, le fog lassulni szépen a hízás üteme, pláne ha majd jönnek a nagy mozgások: ülés, kúszás, mászás, felállás, kapaszkodva járás..

2011. febr. 16. 08:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.Az én kislányom is megduplázta már a szül. súlyát.2740-el született,most 4,5 hónapos és 6490.De olyan kis formás!!!:)
2011. febr. 16. 08:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam meg 3500-zal született, és 5 hónaposan már 8 kg volt, olyan kis tokahontas. :)))

Szóval maradjatok csak nyugodtan a DM-esnél.

2011. febr. 16. 08:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, és azt lehagytam, hogy lassan 17 hónapos lesz, és 12 kg körül mozog a súlya. Nem kövér, nem tokahontas már, csak izmos nagyon. :)
2011. febr. 16. 08:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Bár nekem korababám van, aki akkor még csak anyatejes volt, de volt, hogy 1,8 kg-ot hízott egy hónap alatt. A védőnő a fejét csóválta, de a gyerekorvos azt mondta, hogy rendben van. TEhát ne aggódj. :)

Nem minden gyerek fogad el minden tápszert, tehát inkább hagyatkozz a saját tapasztalataidra. :)

2011. febr. 16. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:
az én kislányom 4380g-al született, most 2 honapos mult és 6140g.és csak tejcsizik.igaz felér egy 3 honapos baba méreteivel de minden rendbe vele.havi 1 kg-ot hizott eddig ö is :)
2011. febr. 16. 13:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok!
2011. febr. 16. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!