Ha nem vagy híve a gyerekkel egy ágyban alvásnak, segítenél nekem?
Sosem voltam híve a gyerekkel egy ágyban alvásnak.
De most van egy olyan időszak, hogy nem tudom lányom az ágyában tartani.
2,5 éves, sokminden összejött, kistesó van, szeparáció, stb...
A pszichológus szerint a legjobb, amit tehetek, hogy ne legyen vita, és vegyem magam mellé.
TAnácsára megtettem.
Azóta minden éjjel átjön lányom, ha visszavizszem hatalmas és vég nélküli ordítás van. Mellettem alszik-csak én nem alszok, mert nincs helyem, és dobálja magát.
Mit tanácsoltok?
fordítva csinálnám, én mennék az ő szobájába és hagynám ott. Vagy az ágyát tenném át a ti hálótókba.
De leginkább, ha eddig külön aludt meg kéne találni mi a problémája pontosan és azt megoldani.
Mertha felébred, hogy átviszed, szerintem tudat alatt figyel és azért van a végnélküli ordítás. Valahogy azt kéne elérned, hogy nyugodtan aludjon.
Mi a gyerekágyat a mi ágyunk mellé toltuk. Ő alszik a saját ágyában, de mellettem. Apa is és én is maradtunk a saját ágyunkban, de így elférünk és még aludni is tudunk.
Lassan megpróbálom eltávolítani az ágyát a miénktől és egyszer majd eljut a saját szobájába is. Bár ez utóbbi idejét még én sem látom. :-)
Probléma most millió egy van, de talán a testvérféltékenység és a szeparációs leválás a fő ok, ami jellemző a 2-3 éves életkorra.
Sokszor csak arra ébredek, hogy már mellettem áll, ordít, ha visszaviszem.
Ha sírva ébred, átmegyek, de akkor is ordít, ha nem hozom át.
Nem lenne baj, ha nem ott aludna a kistesó, akit felsír, osztódni meg már végképp nem tudok.
Nagyágyon alszik, nem tudom áthozni az ágyát a szobánkba-de nem is akarnám.
Az ok megszüntetésén dolgozom, amennyire lehet, na meg ki kell nőni ezt a korszakot.
Nem tudom, mikor fog erről leszokni , vagy hogy érvényesítsem akaratom, mert nem akarom többet ártani a lelkének.
Mi úgy csináltuk, hogy apa aludt a naggyal, én pedig a kicsivel, míg a nagytesó el nem fogadta a kicsi létezését. Kellett neki pár hónap, hogy feldolgozza mostmár nem ő a világ közepe. Sok nehézség árán (ő nem sírt, nyávogott, hisztizett, ő "csak" beteg volt hónapokig). Eleinte próbáltam én is, hogy hátha megy enélkül is, de sajnos nem. Ő nappal nem szólt, éjjel álmában ordított magán kívül lázasan (szó szerint). Mindig mondtam neki, ha bármikor kellek neki 2 karom van, egyikben a kicsi, a másikhoz mindig bújhat. Számtalanszor végignéztük fotókat, videókat milyen volt amikor ő kicsi volt, vele is épp ezeket csináltuk. Próbáltam mindenbe belevonni, az apját ölelte éjjel úgy aludt. Most 9 hós a kicsi, már egy fél éve újra egyedül alszik, minden rendben, testvérét imádja.
Kitartást és sok türelmet nektek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!