Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megbetegedhet az újszülött,...

Megbetegedhet az újszülött, ha a szülő náthás?

Figyelt kérdés
December végére várjuk a kisbabánkat (én vagyok az apa), és sajnos ősz óta makacs náthával küzdök. Nincs komoly lázam, vagy más influenzás tünetem, de állandóan fújom az orrom és krákogok. Okozhat ez megbetegedést a kicsinél? Miután hazahoztuk, tartsam távol tőle magam, vagy bánhatok vele úgy, mintha nem lenne semmi bajom?
2010. dec. 1. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Az anyatej védeni fogja,de azért óvatosan,mert nekik még semmi ellenálló képességük nincs.Vegyél fel egy maszkot és ne puszilgatsd amíg meg nem gyógyulsz,tudom,hogy nehéz,de jobb lenne.De addig hátha meggyógyulsz.Gratulálok.
2010. dec. 1. 15:41
 2/4 anonim ***** válasza:
gyakori kézmosás, szájmaszk, ha a kezedben van vagy fölé hajolsz. Igen, megbetegedhet.
2010. dec. 1. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Az újszülöttek immunrendszere elég erős születésük után, hiszen az anyától rengeteg ellenanyagot kapnak méhen belül, majd a kolosztrummal is, ha szopizik. Épp ezért nagyon ritka, hogy egy anyatejes újszülött elkapjon valamilyen betegséget a közvetlen környezetétől. Persze, kivételek mindig vannak... Nálunk 4 gyerek van... soha, egyik se lett beteg 6 hónapos kora előtt, pedig a nagyok és az ő barátai elég sok mindent hazahordtak... Szellőztessetek gyakran, párologtathattok kamilla illóolajat, ez fertőtleníti a levegőt. Ha a baba szopik, ellenállóbb is lesz. A saját immunrendszere kb. 6 hónapos korára alakul ki, addig az anyatej sokat számít (persze, vannak immunerősítős tápszerek is...).
2010. dec. 1. 15:54
 4/4 anonim ***** válasza:
én azelső héten nagyon náthás voltam, és közben szopizott a babám, nem lett beteg, az anyatejben van sok ellenanyag
2010. dec. 1. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!