Anyukak,14 honapos kislanyotok, kisfiatok hany szot tud mar? Nagyon aggodom!
A kislanyom meg nem tud csak egy-ket szot,de azok is inkabb csak becezo szok,mint pl.az ennivalo:mamma, az innivalo:tutu,ill.azt mondogatja sokszor h: nem,nem.Ja es az apukajanak mondja h apa.
Nagyon aggodom,mert sokan mar ebben a korban rengeteg szot tudnak,nagyon el van maradva?Igazabol szinte mindent megert,amit szolunk hozza,ha kerjuk odahozza a targyakat,figyel ha a neven szolitjuk,de ennyi,szavakat nem tud.
14 hónapos szintén a kisfiam. Ennyit "beszél":
Apa = Bá. Anya = nem mond rá semmit, vagy Bá vagyok szintén. Illetve a napokban már többször hallottam, hogy Anya, de mintha nem nekem mondaná, csak úgy mondja, mert hallotta tőlünk. (Például mondja, hogy Anya, aztán mutat mondjuk a konyhapultra, hogy onnan szeretne valamit.)
Párna = páá, Cicim = cicicici (pedig már régóta nem szopizik), Kutya = va-va-va, Cica = Szisza, tejitalára mondja, hogy Teee vagy Tejcc.
Ha kekszet kér, akkor mondja, hogy Tetszet vagy Cekszet. Ha éhes, akkor nyami-nyami helyett azt mondja, hogy Minya-minya.
Ezen kívül használja a Nem, De, Ezt, Azt, Ez, Az, Ott, Oda szavakat, ha valamit szeretne, vagy valamit megmutat. Ha valamin éppen ügyködik, akkor mondja, hogy Úgy-úgy-úgy. Ha megdicsérem, és mondom neki, hogy ügyes, akkor mondja utánam, hogy Ügye. Ha megkérdezem, hány éves vagy, válaszol, hogy Eett. Pár napja bármi újdonságot a kezébe vesz, kérdezi, hogy Mi az?
Ezen kívül hallottuk már tőle a Kabát, Bögre, Kérek szavakat, de nem használja őket, csak nagyon alkalomszerűen. A telefon az Te, a távirányító az Tá, a kávé pedig Ká (apjával imád kávét főzni, a kávéfőző gombjait nyomogatni.)
És egész nap, megállás nélkül halandzsázik.
Szerintem nincs miért aggódnod, láthatod a válaszokból is, hogy minden baba máshogy fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!