Anyukak,14 honapos kislanyotok, kisfiatok hany szot tud mar? Nagyon aggodom!
A kislanyom meg nem tud csak egy-ket szot,de azok is inkabb csak becezo szok,mint pl.az ennivalo:mamma, az innivalo:tutu,ill.azt mondogatja sokszor h: nem,nem.Ja es az apukajanak mondja h apa.
Nagyon aggodom,mert sokan mar ebben a korban rengeteg szot tudnak,nagyon el van maradva?Igazabol szinte mindent megert,amit szolunk hozza,ha kerjuk odahozza a targyakat,figyel ha a neven szolitjuk,de ennyi,szavakat nem tud.
egyáltalán nem kell aggódnod, alig múlt 1 éves. vannak szuper babák, akik hamarabb tanulnak meg beszélni, de hidd el, hogy az az általános, hogy 2 éves korra kezdenek többfélét mondani, illetve szóösszetételeket képezni, pl. a baba éhes, a baba álmos, add ide...stb.
majd szépen megtanulja, nincs elkésve. még az biztos, hogy ha többet beszélsz hozzá, akkor hamarabb fog beszélni, szerintem ez gyerekfüggő.
csak figyeld meg, hogy ha beszélsz hozzá, vagy énekelsz, akkor a szádat figyeli, tanulja a hangok formálását.
Nem vagytok elmaradva!
az én kisfiam annó, csak az apa, mama, papa, je-je (ez a kedvenc takarója neve), egy (a korára válaszolt), nem szavak mentek neki. Ez mellett mindent remekül kimutogatott, hogy mire van szüksége. Ha inni kért, akkor ezt mondta: "innnnnnnnnnnnn"..Ráadásul orrhangból. Cefet zavaró volt. Képtelenség utánozni!
De mikor betöltötte a kettőt, megeredt a nyelve! azóta már mondatokban beszél, ragozik, és minden érdekli: Anyuka mit csinálsz? Ez mi?
Az anya szót mondta ki a legkésőbb ez volt 2 évesen. Mára már mondókák első versszakait mondja utánam.
2 éves és 5 hónapos..:)
Ennyi idősen talán 5-6 szót tudott. Kb amiket te is írtál. 15 hós oltása napján mondta először hogy anya. Aztán 16 hósan rohamosan naponta 5-6 új szó, aztán pár hét után már mindent utánozott, kimondott. 21 hósan már rövid mondókákat mondott, meg hosszabb versek sorainak végét mondta ha mondtam a verset. Most 2 éves, tud már 6-8 resszakos verset is.
Nincs lemaradva a lányod!
Az én kisfiam 16 hónapos,és 5 szót tud!
Sztem ne aggódj,van amelyik gyerek csak 3 éves kora körül kezd beszélni! Ez ehyénenként változó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!