Egy év körüli kislányotok/kisfiatok mennyit alszik?
Kislányom 1 éves múlt 2 hete, de ha valaki megkérdezi, hogy mennyit alszik, elájul, hogy milyen sokat. Éjszaka 10 órát alszik egy huzamban, nappal pedig 2*1,5-2 órát. Tehát 13-14 órát alszik, a többit van fent. Ha kevesebbet alszik, akkor nyűgös, sír mindenen. Ennyi alvással pedig kiegyensúlyozott, nevetős, boldog. Igaz nem jó evő, de az a fogaitól van. Amúgy mikor fent van, egy pillanatra sem áll meg, már egy hónapja megy egyedül, egész nap rohan, szalad, intézkedik, pakol, ágyra fölmászik, lemászik. Sokan mondták, hogy már csak egyszer kellene aludnia.
Van akinek ilyen sokat alszik?
Az én lányom 11 hós, éjjel 10 órát alszik, délelőtt újabban nem, délután viszont 2,5 órát egyben.
Előtte meg úgy volt, hogy délelőtt 1-et, délután 1,5-öt.
6 hónapos koráig aludt többet, azóta ennyit.
Kislányom 1éves, és egy pár napja már csak délután alszik,de az is csak óra. Este 8-tól alszik reggel 7 -ig,de közben egyszer felébred enni.Nagyon kevésnek tartom ezt a napi 1 alvást főleg hogy csak 1 óra.
Igaz ma 2X aludt ,de az is csak összes 2,5 óra volt.
Pont ma olvastam, hogy 1 évesen átlag 12-14 órát alusznak, de ettől lehetnek mindkét irányban eltérések. Nálunk ettől kevesebb. Kislányom 2 hós korától napi egyszer aludt, max 1.5 órát, nagyon ritkán ezt a 1.5 órát 2 részre elosztva. Emellett az éjszakai felkelések mostanában redukálódtak le 2-re. Füzetbe felírom, pontosan mikortól mennyit alszik a 3. hótól. Az elején sok felkeléssel többet aludt éjszaka, de 14 óránál több sosem volt. (Az első 3 hót nem írtam még, akkor biztos volt.) Most egy hónapja max 10.5 órát aludt eddig, min. 7.5 óra. Kiegyensúlyozott, sokat mozog. Az első időszakban másokhoz képest nyugodtabb volt, nem sokat mászott, így ebben az időszakban kevesebbet mozgott másokhoz képest, majd szinte egyszerre felállt. Amióta futkozik, annyi változott, hogy az esti elalvásra jobban elfárad, ezért 4-5 órát is átalszik az első éjszakai felkelésig, és már nem fordulnak elő nappal negyed órás alvások, legkevesebb fél órás.
1 éves+1 hetes kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!