7-8 hónapos babátokat miben viszitek ki sétálni ebben a hidegben?
Off.
Nem kötekedni akarok, de miért jó az, hogy a hátadon viszed a babádat? Abba a nagy kabátba....szegény mit lát? mire jó az a kabát? miért emellett döntöttél?
On.
9 hónapos. Graco Trekko kocsink van, amihez van múmiazsák. Jó nagy, kívül vízlepergetős, belül polár.
Ez volt rajta ma: Body+harisnyanadrág+hosszú ujjú póló+pulcsi+sál+ vastag kabi+ sapi+ kesztyű.Cipő nem volt rajta, mert utálja. A múmiazsákban a lábrészhez tettem egy kis takarót a biztonság kedvéért.
De ma vettem Neki egy overált, kíváncsi leszek mit szól hozzá, mert ami van neki, abban sír és feszeng. Pedig nem is kicsi rá.
OFF
Több ok miatt döntöttem a hordozás mellett. Az egyik a testközelség, ami nagyon fontos a babáknak. A fiam nem is sír a hátamon soha. A másik a praktikum: hordozva bárhová eljutunk, és nem kell emelgetnem a babakocsit sem, ami féloldalas megterhelés és egészségtelen az anyuka gerincének. A harmadik, hogy a hátamról sokkal többet lát, mint a babakocsiból, és nem kell a benzingőzt szívnia a talaj fölött 40 centivel. A negyedik, hogy jóval gyorsabban felöltözünk és leöltözünk így. És végül: a hordozóm nem csúszik a hóban, nem akad el a kátyúkban, nem zötyög, a kerék és a fék közé nem tapad be a hó, beférek vele akármelyik kicsi boltba is.
Jó a babakocsi is: jó időben, jó úton, amikor csak ráérősen tologatom. Nekünk is van. Csak éppen közlekedni utálok vele. A babám meg nem marad meg benne.
Ha van egy középkategóriás babakocsid és egy autód, bárhová kényelmesen eljuthatsz nyáron is és télen is. Sok babakocsi kerekeihez hozzácsatlakozható a kocsiülés, ki sem kell venni belőle a gyereket. Ráadásul kaphatók ötletes autósülésbe köthető overálok. Ettől nagyobb kényelem nem kell. Egy jó overál, alatta egy ujjatlan body és egy rugi.
A hordozó mindennapos közlekedésre azoknak lehet megváltás, akinek nincs jogsija. A gyereknek kimondottan kényelmetlen, legfeljebb átmeneti időben ajánlott.
OFF
Szembeszállnék azzal a véleménnyel, hogy a gyermeknek kimondottan kényelmetlen. Próbáltad már? Hordoztál már, főleg életvitelszerűen? Mert én ezt teszem, és a babám vigyorog a hátamon, meg érdeklődve bámulászik és nagyokat alszik, de nem sír. Szeret hozzám simulni, amikor készítem elő a hordozót, és meglátja (Magyarinda ssc), teljesen elnyugszik. Ha annyira rossz és kényelmetlen lenne neki, nemde sírna?
De hogy ON is legyek: ha babakocsival viszi ki anyósom sétálni, akkor ilyen időben van rajta Babylegs, bélelt nadrág, szőrmetutyi, body, hosszúujjú felső és egy szélálló, polárral bélelt dzseki. Meg persze sapka-sál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!