Hány foknál kezditek a lázcsillapítást?
végbélben levonva a fél fokot, 38,5 foknál. addig jó ha dolgozik a szervezete. ezt ajánlotta nekem 3 orvos.
nurofen kúp csak 4 órára vitte le, aztán újabb kellett. és után ajánlották a germicid c-t, amitől már nem jött vissza a láz (persze az is lehet, hogy addigra már el is múlhatott....).
éjjel egyszer mértem lázat. akkor is adtam kúpot.
viszont másnap hasmenése lett és a kúp azonnal kijött, így vettem szuszpenziót, nurofent is, de addigra már csak hőemelkedése volt...
1.5 éves a kisfiam, 3x volt eddig lázas, 2 alkalommal magas 39 fok, egy alkalommal csak 38 körül.
A nurofent és germicidet felváltva, mivel más a hatóanyag,így 4 óránként lehet adni. Amúgy, ha csak pl. nurofent kap a baba akkor csak 8 óránként.
Éjszakára germicid C, napppal nurofen, ha nem túl magas a láza. Ha magas a láz akkor felváltva a kettő.
Lázat mérni 4 óránként, amúgy kézrátéttel a homlokra, már annyira érzem, hogy ha lázas! Már ha hőemelkedése van azt is érzem. De lázcsillapítás adása előtt mérem, hogy kell-e a kúp vagy nem.
Éjszaka ugyanígy. 4 óránként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!