Amíg átveszem a gyógyszertárban a kencéket, addig a babót kint hagyhatom az ajtó előtt? Felelőtlen vagyok, vagy ennyi belefér?

Szia!
Még egy fél percre se hagyd magára a gyereket!
Nyisd ki a gyógyszertár ajtaját és szóljál be, hogy menjen ki valaki!
Vagy ne kocsiba vidd le a babát, hanem kenguruba, kendőbe.

nos én is egyedül járok, de falun, ahol szinte mindenkit ismerek, és állt már pár percet egyedül a kocsi. ha autóval mentem a hordozoban a kocsiban hagytam , mindig max 3-5 perc, és kilátok, ha ez nem- vagyis így sem- megoldható, akkor cipelem...de beizzad és akkor meg megfázhat, vagy inkább nem megyek.
a szükség nagy úr...

Kenguru vagy kendő szerintem is, vagy majd a párod vagy valaki más menjen el érte.
Esetleg kérj meg valakit hogy menjen el veled.
Én biztos nem hagynám magára az utcán, soha nem lehet tudni még arra a 2 percre sem, hogy mi történik.
Vagy megállsz vele a gyógyszertár előtt, megvársz valakit és megkéred hogy váltsa ki neked a gyógyszereket. Biztos szivesen megteszi neked valaki, megmondod hogy nem akarod kint hagyni a babád, a babakocsi meg nem fér be. Ennyi.
Nekem is mennem kellett a gyógyszertárba a héten, velünk jött anyukám, gyorsan beszaladtam a cuccokért, addig ő kint volt a kislányommal, kijöttem, anyukám hazasétált, mi meg tovább mentünk. 5 percre van tőlünk a gyógyszertár. Egyébként itt ráadásul lépcsőn kell felmenni úgyhogy kizárt babakocsival megközelíteni a gyógyertár ajtaját.:)
Szóval egyedül semmiképp ne hagyd!

Mi falun lakunk, de még itt sem hagytam kint soha egy percre sem a gyereket, még falubeliekkel sem, max. a szomszéd nénivel, akinek kicsit idősebb unokája van és tudom, hogy ért a gyerekekhez!
Sőt anyukám szeint még az is felelőtlenség, hogy a 6 és fél éves tesójával itthon hagytam az alvó 6 hónapost, amíg elugrottam a két házzal odébb lévő boltba kenyérért.

Eszembe sem jutna kinnt hagyni...
Sajna ebben a vila´gban ba´rmi megtörte´nhet egy pillanat alatt.
Igen felelötlenség egyedül kinnt hayni!!!!!!!!!!
Vidd be magaddal.
Ezt hajtom a férjemnek is.Mikor megyünk valamerre.....

Egyetlen másodperc is elég a bajhoz és utána már hiába bánod! Nem hiszem, hogy nem lehet megoldani valahogy. Én vagy hordozókendőben viszem a kicsit, vagy ha másként nem megy, csak a babakocsit hagyom kinn és a gyereket beviszem a kezemben. Két perc alatt akkor se lesz baja, ha be van öltöztetve és úgy viszed be. De én azt tapasztaltam, hogy nagyon segítőkészek a gyógyszertárakban, sőt, boltokban... Simán ki is hozzák, ha valami kell.
Mindig az jut eszembe,hogy nem is túl régen volt, amikor kisbabát loptak egy nagyáruházban, pedig az anyja csak a másik polcig ment, hogy levegyen valamit, a gyerek meg a bevásárlókosárban ült. Épp ezért még benn a boltokban se veszem le róla a szemem.

Nem tudom, miért ilyen bizalmatlan mindenki. Én rendszeresen kint hagyom a gyerkőcöt a babakocsiban a gyógyszertár, pékség előtt míg pár percre bemegyek. Pedig mi Budapesten élünk, igaz, egy nyugisabb, emberibb részén. Mondjuk mindkettőnek óriási üveg kirakata van, tehát folyamatosan látom. Így legalább szépen, nyugisan alszik, mert a lányom ha bemegyünk valahova, mindig felébred és utána már nem tud visszaaludni.
Ti mitől féltek? Hogy netán ellopják a babát vagy sírni fog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!