Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csalánkiütéses lett a babánk,...

Csalánkiütéses lett a babánk, allergiás. Ez azt jelnti, hogy amit evett arra most már mindig allergiás lesz, vagy ez még változik?

Figyelt kérdés
Most 9 hónapos.
2009. jan. 15. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
attól függ, mit adtál neki?
2009. jan. 15. 20:40
 2/7 A kérdező kommentje:
tojássárga
2009. jan. 15. 20:41
 3/7 A kérdező kommentje:
kapott babjoghurtot is. Mivel egyre jobban és több mindent eszik, elkövettem azt a hibát, hogy már nem figyeltem arra, hogy egyszerre naponta csak egy új dolgot adjak neki. Szóval utólag megnéztük a babjoghurtban is van tartósító, amit nem gondoltam volna, hiszen ha babáknak készül, akkor nem kéne problémamentesen fogyasztható legyen számukra? de lehet, hogy én vagyok túl naív...
2009. jan. 15. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy később már nem lesz rá allergiás, a tojást ilyenkor jól megfőzve adható...én mondjuk még csinnyával bánok...

sztem ezt az allergiát kinövi, próbáld majd később adni neki, fokozatosan emelve

2009. jan. 15. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:

az én kislányom is 9 hónapos, s én sima (nem kifejezetten babajoghurt)joghurtot adok neki, nem volt tőle baja, de meglehet, hogy attól lehet, de esélyesebb a tojássárgája...

anyósom a páromnak 9 hós korában csinált rántottát(30 évvel ezelőtt) tele lett a gyerek kiütésekkel, mondjuk itt a fehérje volt a ludas, de később már minden gond nélkül megette, nem lett kiütéses.

de menj orvoshoz vele, mert ez viszket, meg kezelni kell...

2009. jan. 15. 20:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Beszéltem egy korházi babaápolóval és azt mondta, hogy ez a fajta kiütés holnapra vissza kell húzódjon. Ha nem, megyünk orvosnénihez. Amúgy a hangulatán a babának semmit nem vettünk észre, nagyon jókedvű volt egész nap, este is könnyen elaludt, igaz még az éjszaka hátravan.

A sima joghurtokban is van tejpor, meg nem tudom valahogy nem bíztam azokban annyira, de lehet áttérünk mégis azokra.

2009. jan. 15. 20:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Korai volt még a tojássárgája adása. Ráértél volna később kb 11-12 hónapos korában jó keményre főzve. Lehet maradt rajta fehérje, az is lehet a ludas. A Baba joghurtok meg nem valók nekik, hiába baba. Ha joghurtot akarsz adni akkor csak a natúr jöhet szóba vagy a kefir.

most semmiképpen ne adj neki. Itass vele Calcimuskot ha van otthon, az segít lehúzódni a csalánkiütésnek, és kenheted Fenistil géllel, hogy ne viszkessen.

Nem feltétlen lesz allergiás a tojásra, de azért én várnék most vele, hogy így reagált. A legközelebbi próbálkozásnál is figyeld és ha ismét kiütéssel válaszol akkor a fokozatos terhelést csináld. Ez úgy néz ki ,hogy fél tojássárgája kezdésnek az első héten valamelyik nap ,aztán 1 hét múlva egész és a következőn már ehet másfelet aztán kettőt. Ha nincs reakció akkor nem lesz gond. Vagy pedig úgy csinálod, hogy legközelebb adsz egy negyedet aztán a következő kísérletnél már felet. Lényeg a fokozatosság, hogy tudd mi az a mennyiség aminél gond van.

dietetikus anyuka

2009. jan. 15. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!