7 hetes a kisfiam, és nagyon nem szeret hason feküdni, de ugyanakkor meg "muszály" hogy fejlődjön. Szóval ilyen esetben mennyit hagyjam "szenvedni"? Nektek mennyi ideig marad igy meg a baba?
2010. nov. 28. 13:11
1/9 anonim válasza:
az enyémek szerettek hason lenni, így is aludtak nagoyn sokáig, és mai napig is sokszor így alszanak el. Viszont jártunk gyógytornászhoz és ott hallottam, hogy elég pár percekig is úgy hagyni a babákat, inkább napjában többször.Szerintem ha hasra teszed, próbálj meg vele rögtön játszani, valami érdekes színes dolgot mutatni, vagy csörgőset ott a feje előtt, hogy lássa is. Hátha idővel egyre jobban leköti és elfelejti, hogy ő nem is zseret így lenni.
2010. nov. 28. 13:14
2/9 anonim válasza:
Nekünk sok bajunk volt a hason fektetéssel.UTÁLTA!letettem hasra 2-3 perc max és sírni kezdett.Nem erőltettem.Majd később megpróbáltam megint akkor is 2-3 perc,sírás.3 hónaposan kezdte megszeretni azóta már forog és hason fekve játszik.Most 6 hónapos!:)
2010. nov. 28. 13:16
3/9 anonim válasza:
7 hetesen az enyém is utálta a hasonfekvést. Nekünk azt javasolta a védőnő, hogy minden pelenkázáskor, de legalább reggel-este tegyük 2-3 percre hasra, egészen amíg meg nem fordul magától.
2010. nov. 28. 13:35
4/9 anonim válasza:
Az első lányom mindig hason aludt születésétől fogva, viszont ha ébren volt, háton akart lenni. Mindig csak pár percet hagytam "szenvedni" hason, aztán visszaforgattam, de ezt naponta többször is. Aztán rájött, hogy hason sokkal jobb, mert ha megemeli a fejét, akkor több mindent lát, mintha háton fekve csak a plafont nézi. 2 hónaposan már fekvőtámaszozott, 3 hónaposan már át tudott fordulni a hasáról a hátára, úgy ki tudta nyomni magát.
Most a második lányom 1 hónapos,ő is hason alszik, de szerencsére ha ébren van, akkor is szeret hason lenni, így már nagyon ügyesen emeli a buksiját, és már nagyon sokat erősödött a háta és a nyaka.
2010. nov. 28. 13:39
5/9 anonim válasza:
Születésétől fogva hason alszik,,most 8hós és még most is csak úgy tud aludni napközben is sokat van hason.
2010. nov. 28. 13:41
6/9 anonim válasza:
az enyém utált hason lenni, és kiderült azért mert hipotón volt, és fájt neki az a pozíció. jártunk dévény tornára is, ami helyretette.
2010. nov. 28. 13:52
7/9 anonim válasza:
Enyém is utált hason lenni, de nagyon. Két mp után üvöltött. De apjával tudjuk, hogy muszáj hason lennie a mozgásfejlődése miatt. Ezét úgy döntöttünk, hogy megszerettetjük vele. Kifelé tettük a pelenkázóra, így látott, és mókáztunk neki. Amint elkezdett sírni, visszaraktuk a hasára, de így, hogy szórakoztattuk, folyamatosan egyre több időt töltött a hasán sírás nélkül. Végül megszerette.
A másik, hogy sokszor volt "félig hason", amikor kényelmesen hátradőlve feküdtünk egy kanapén, és kb 45 fokos szögben a mellkasunkra fektettük.
2010. nov. 28. 14:31
8/9 anonim válasza:
hamar sikerült megszerettetni vele :) ahogy az előttem író válaszoló is, én is a mellkasomra fektettem sokat, gügyögtem neki, énekeltem. ha az ágyra/földre tettem, ütögettem finoman a popiját, csörgővel szórakoztattam :) 3 hónaposan már fél órákra elvolt a földön pocin fekve egy-egy játékkal
2010. nov. 28. 14:38
9/9 anonim válasza:
Az én kisfiam is utálta, 3 hónapos korától a védőnő javaslatára napi 1-2-szer pár percre hasaltattam. Amint nyöszörögni kezdett és látszott, hogy nem érzi jól magát, visszafordítottam. Lassacskán egyre hosszabb ideig bírta, most 4 hónapos, és kb. 10 percig marad szívesen hason. Persze én is szórakoztatom közben, eléteszek játékokat, beszélek hozzá, melléfekszem. Ne hagyd "szenvedni", mert akkor még jobban fogja utálni, de tényleg kell hasaltatni, hogy erősödjön a háta, nyaka. Ahogy egyre erősebb lesz, már nem fog annyira kínlódni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!