Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Biztonsagos a bebi komp? Nem...

Biztonsagos a bebi komp? Nem tud vele elesni, eldolni a pici? Milyen tapasztalaitok vannak?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 11:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Szia! Az első gyerekemnek nem volt bébikompja, a másodiknak volt. Nem vagyok nagy komp párti, de ugye anno nekem is volt tesómnak is volt. Suliba végig sportoltam, diplomás lettem, szóval nem okozott bajt. Így a m,ásodik kapott egyet. Persze sose hagytam vele egyedül, korzózótt a házban, én többnyire utána, míg egyszer csak (van egy olyan kb 1,5 cmes küszöbünk, nem is küszöb, hanem a lamináltnak a széle, tudod ahol véget ér, és pici szintkülömbség van) megbotlott benne a komb, és szegénykém olyan rosszul esett vele, hogy kibicsaklott a nyaka, a komp meg rajta landolt. És ez mind ugy történt, hogy kb 1 méterre voltam tőle, de hiába ugrottam, már nem értem el. Hát magát az esést meg azt a pózt szörnyű volt látni. 1 napot a kórházban töltöttünk, hálistennek nem lett baja azonkívül hogy csunyán beütötte magát, a komp a padláson azóta is. Ha még szülnék öt gyereket se raknám kompba.

De ugye mindenkinek más a tapasztalata, mindenki mást gondol. ez a komp dolog is rettentően megosztja az embereket.

Kérdésre konkrétan válaszolva nem biztonságos a bébikomp és eltud vele esni. Ha semmi akadály nincs a gyerek előtt, sima helyen megy, nem akar semmiért kinyulni, lenyulni, hanem szépen sétálgat vele akkor talán biztonságos. Meg ugye szerencsén is múlik!!!!

2010. dec. 7. 09:44
 22/30 anonim ***** válasza:
Szia! Én a kisfiamnak vettem kompot. A régi hagyományos "retro" fajtát, ami kerek és színes golyók vannak csak rajta játék címszóval. Strapabíró. A kisfiam nem esett fel vele egyszer sem, bár mi felszedtük a szőnyegeket és küszöbünk sincs a lakásban. Így tudott "akadálytalanul" garázdálkodni vele. Nekünk abszolút nem ajánlották, pont azért mert agykárosodott és hogy előbb másznia kell, nem mendegélni! Hát nem tudom....tény hogy a mászás azóta sem megy neki, mert a bal keze gyenge, de már fut!! Biztosan nem a komp miatt, de engem nem érdekelt senki véleménye. Láttam hogy élvezi hogy oda mehet ahová akar. Anno nekem és öcsémnek is volt. Semmi bajunk nem lett vele, és nem maradtunk vissza a fejlődésben. Persze vannak balesetek, de az megvan bébikomp nélkül is. A kisfiam "natúrba" több balesetet szenvedett eséskor....
2010. dec. 7. 10:39
 23/30 anonim ***** válasza:

Egy gyerek mindennel kárt tud tenni magában:-)

De lányomank sosem volt gondja a bébikomppal.

Nyilván korának megfelelően kell használni.

De, nagylányom esett el vele, 30 hósan beleült, sétált vele és elzakózott a küszöbnél:-) Dinka:.)

De komolyan, nagyon nehéz elesni vele. Kislányom 9 hós, mindig kihajol, és a bébikomp melletti dolgokat felveszi, de nem esett ki belőle, és nem is dőlt el vele.

Ki van azért ez találva...

2010. dec. 7. 13:48
 24/30 anonim válasza:
Mi nagyon sokáig használtuk a kompot, úgy a gyerek 6 hónapos korától.Azon kívül,hogy úgy 11 hónapos kora körül rájött, hogy hogyan tud kimászni belőle, és ki is mászott nekünk semmi gondunk nem volt vele.
2010. dec. 7. 14:08
 25/30 anonim ***** válasza:
az első lányomnál használtunk bébikompot másfél évesen indult el. most nyolc éves és kutyabaja, balett órákra hordom 3 éve. a kicsi most is használja ő nyolc hónapos. napi kétszer háromszor 15 percet van benne és imádja. ennek ellenére mászik,ül és magától feláll a kiságyba. balesetk mindig vannak nagyon kell rájuk figyelni. ennyi erővel ne bicikliztessük majd őket 3 évesen mert azzal aztán lehet borulni rendeset is.
2010. dec. 7. 16:23
 26/30 anonim ***** válasza:

8 hónapos a kisfiam és nagyon félve vettük meg neki a kompot, azért mert rengeteg negatív történetet olvastam róla.

Kb 2 naponta vann benne 1/2 órát, de azt imádja. Amikor beletettem akkor már egyedül állt és lépegetni próbált. Nagyon élvezi, hogy ha játszok vele, oda tud jönni. Amúgy ne feletjsük el, hogy a bébikomp nem helyettesíti a szülői felügyeletet, sosem hagyom benne egyedül. Elesni pedig bármiben eltud a gyerek... Megkérdeztem a védőnnőt, hogy mennyire káros a gerincének. Kinevetett és azt mondta, hogy amennyi idő átlagban benne van, az nem káros. Egyenlőre azt tervezem, hogy amíg nem tanul meg ügyesebben járni, addig hagyom, hogy közlekedjen vele, ha már "felgyorsul" akkor szerintem félretesszül. Szerintem a gyereknevelésben rengeteg olyan kérdés van-lesz amiben mi szülők sosem fogunk egyetérteni ( etetés, babaúszás stb ) a komp is ilyen. Mindenki maga ismeri a gyerekét, tudja milyen a mozgásigénye, a fejletsége és annak megfelelően döntsön. Beteg nem lesz tőle:) de nem minden babának való!

2010. dec. 7. 17:04
 27/30 anonim ***** válasza:
Nem annyira biztonságos mert igen fel tud vele borulni el is tud dőlni. Ne nagyon használd főleg felügyelet nélkül ne.
2010. dec. 7. 17:27
 28/30 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt gond, biztonságos volt. Kihajolt, volt , hogy szinte futott vele mégsem esett ki. Én azért nem hagytam felügyelet nélkül vele, hátha baj lesz de hála istennek nem volt semmi gond. A komp nélkül amikor ment vagy az elején amikor próbálkozott a menéssel nagyobbakat esett, nálam pont akkor volt biztonságban mikor a kompban volt!
2010. dec. 8. 08:53
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező! Kaptál 3 oldalnyi választ,legalább egy köszönömöt elereszthettél volna.
2010. dec. 8. 08:55
 30/30 anonim ***** válasza:
???
2010. dec. 9. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!