Biztonsagos a bebi komp? Nem tud vele elesni, eldolni a pici? Milyen tapasztalaitok vannak?
Szia! Az első gyerekemnek nem volt bébikompja, a másodiknak volt. Nem vagyok nagy komp párti, de ugye anno nekem is volt tesómnak is volt. Suliba végig sportoltam, diplomás lettem, szóval nem okozott bajt. Így a m,ásodik kapott egyet. Persze sose hagytam vele egyedül, korzózótt a házban, én többnyire utána, míg egyszer csak (van egy olyan kb 1,5 cmes küszöbünk, nem is küszöb, hanem a lamináltnak a széle, tudod ahol véget ér, és pici szintkülömbség van) megbotlott benne a komb, és szegénykém olyan rosszul esett vele, hogy kibicsaklott a nyaka, a komp meg rajta landolt. És ez mind ugy történt, hogy kb 1 méterre voltam tőle, de hiába ugrottam, már nem értem el. Hát magát az esést meg azt a pózt szörnyű volt látni. 1 napot a kórházban töltöttünk, hálistennek nem lett baja azonkívül hogy csunyán beütötte magát, a komp a padláson azóta is. Ha még szülnék öt gyereket se raknám kompba.
De ugye mindenkinek más a tapasztalata, mindenki mást gondol. ez a komp dolog is rettentően megosztja az embereket.
Kérdésre konkrétan válaszolva nem biztonságos a bébikomp és eltud vele esni. Ha semmi akadály nincs a gyerek előtt, sima helyen megy, nem akar semmiért kinyulni, lenyulni, hanem szépen sétálgat vele akkor talán biztonságos. Meg ugye szerencsén is múlik!!!!
Egy gyerek mindennel kárt tud tenni magában:-)
De lányomank sosem volt gondja a bébikomppal.
Nyilván korának megfelelően kell használni.
De, nagylányom esett el vele, 30 hósan beleült, sétált vele és elzakózott a küszöbnél:-) Dinka:.)
De komolyan, nagyon nehéz elesni vele. Kislányom 9 hós, mindig kihajol, és a bébikomp melletti dolgokat felveszi, de nem esett ki belőle, és nem is dőlt el vele.
Ki van azért ez találva...
8 hónapos a kisfiam és nagyon félve vettük meg neki a kompot, azért mert rengeteg negatív történetet olvastam róla.
Kb 2 naponta vann benne 1/2 órát, de azt imádja. Amikor beletettem akkor már egyedül állt és lépegetni próbált. Nagyon élvezi, hogy ha játszok vele, oda tud jönni. Amúgy ne feletjsük el, hogy a bébikomp nem helyettesíti a szülői felügyeletet, sosem hagyom benne egyedül. Elesni pedig bármiben eltud a gyerek... Megkérdeztem a védőnnőt, hogy mennyire káros a gerincének. Kinevetett és azt mondta, hogy amennyi idő átlagban benne van, az nem káros. Egyenlőre azt tervezem, hogy amíg nem tanul meg ügyesebben járni, addig hagyom, hogy közlekedjen vele, ha már "felgyorsul" akkor szerintem félretesszül. Szerintem a gyereknevelésben rengeteg olyan kérdés van-lesz amiben mi szülők sosem fogunk egyetérteni ( etetés, babaúszás stb ) a komp is ilyen. Mindenki maga ismeri a gyerekét, tudja milyen a mozgásigénye, a fejletsége és annak megfelelően döntsön. Beteg nem lesz tőle:) de nem minden babának való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!