Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Biztonsagos a bebi komp? Nem...

Biztonsagos a bebi komp? Nem tud vele elesni, eldolni a pici? Milyen tapasztalaitok vannak?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 11:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Remélem kielégítő volt a válasz.

12.51.-es

2010. nov. 28. 13:16
 12/30 anonim ***** válasza:
Az eredeti bébikompot a csípőficamos babáknak kitalaált kengye mintájára készítették(valóban a mozgássérült gyerekeknek9. Az egészséges gyerekeket akár hátráltathatja is. Ráadásul nagyon sok balesetet okozhat. Rászerelnek a gyártók mindenféle kütyüt, hogy vonzóbbá tegyék a szülők számára. ezek sajnos nagyon könnyen lejönnek. A gyerekorvosunk mesélte, hogy volt olyan esete, hogy a kicsi leszedte a gombot a kompról, rágicsálta, közben megbotlott a küszöbbe, és szépen megakadt a torkán a kis műanyag vacak. apuka lélekjelenlétének köszönhették, hogy a kisfiúnak semmi komoly baja nem lett. A kompot kivágták a kukába.
2010. nov. 28. 15:16
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

A 16:13-as válaszodtól eltekintve igen.:)

Leírom a saját tapasztalatom a bébikomppal kapcsolatban.

A mozgássérült gyerekem mire fejlettségben eljutott volna oda, hogy járni tanuláshoz segítsen neki, pont kinőtte és a sima bébikompot nem is tudjuk egyszerűen megmagasítani, egyszóval, egy nagy batyu sz*rt sem ért erre. (Ez persze nem az 51%-os válaszoló ellen szól, sőt inkább őt támogatva, mert a koncepció igaz és jó, amit leírt, csak nem kivitelezhető, köszönhetően a gyártóknak.)

Az ép gyermekem nem is került bele egészen addig, míg el nem indult önállóan, akkor is azért, mert magától belemászott. Ekkor már elmúlt 1 éves. Hát azt az ügyetlenkedést... nagy terpeszbe kellett tennie a lábát, ráadásul lábujjhegyezett benne. Egyébként nem vagyok bébikomp-hívő, mert azt gondolom, hogy akkor fog felegyenesedni a gyerek, ha megérett rá a szervezete, és én nem erőltetek semmit, mert biztos vagyok abban, hogy inkább kárt okozok a siettetéssel, de OTT ÉS AKKOR aztán tényleg teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire nem jó dolog egy ép gyereknek ez a komp.

De mindenki maga dönti el, mit ad meg a gyerekének, vagy mit von meg tőle, ha engem kérdeznek, én nem ajánlanám senkinek.

2010. nov. 28. 16:32
 14/30 anonim ***** válasza:
13:16-ostól... mindegy, úgyis érted.:)
2010. nov. 28. 16:40
 15/30 anonim ***** válasza:
22%

mi mar tob mint 1 honaplja hasznaljuk es sosem tortent semmi baleset,igaz h soha nincs egyedul,nagyon szereti mert oda megy ahova akar es nem csipoficamos

a baratnom kisfia is sokat volt benne,most 4 eves es semmi baja egeseges kisfilju es nem is eset soha ki belole

es most ne gyertek azzal h 68 % -as a valaszaim mert azert csak enyi mert reg jartam itt

2010. dec. 6. 23:58
 16/30 anonim ***** válasza:
55%
Ne vegyél!!!!!
2010. dec. 7. 00:42
 17/30 anonim ***** válasza:
Nekem a férjemmel volt ezen egy kis összezörrenésünk, mert ő akart a lányunknak, én nem! Igaz, hogy nekem-nekünk kicsit könnyebb lenne, de nem egészséges! Nekem a keresztlányom használta és elég sokára lett stabil normálisan a járása. Mert ugye a kengyel, amiben ül abban érzi magát biztonságban a gyerek. Mikor meg kiveszed, nem olyan stabil a gyerek. Az én lányom 9 hónapos, de nem volt és nem is lesz benne. Egyébként mi voltunk 6 hónaposan konduktorhoz és ő sem javasolja.
2010. dec. 7. 05:36
 18/30 anonim ***** válasza:
55%

ne vegyél!semmi szüksége nincs rá egy egészséges gyereknek.nálunk a családban mindenki ezt kérdezi,miért nem vettem neki?akkor úgy ellenne....nem kell!

egy csmő gondozó anyuka

2010. dec. 7. 06:34
 19/30 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, de én nem látom, hogy az lenne a kérdés, hogy vegyél e bébikompot! A tapasztalatokra kíváncsi a kérdező és azt ugyebár csak azt tud írni aki használja!Minden van itt orvos , védőnő véleménye de elég ritka a válaszokban a saját tapasztalat! Megdöbbenve olvasom, hogy még halált is okozhat a bébikomp! Nekünk van és mindkét gyerekemnél volt. A nagyobb 14 éves , aktívan sportol, makk egészséges, soha nem esett ki belőle, a kicsi 1 éves, ő is használta de mégis 1 hónapja stabilan jár , már nem is kell neki!

Ezek az én tapasztalataim! Nem bírálok senkit aki nem használ, nem erőltetem senkire , hogy használjon, csak válaszolok a kérdésre!

2010. dec. 7. 07:13
 20/30 anonim ***** válasza:

10 hónapos a kisfiam,van kompunk.De én már csak azután raktam bele,hogy felállt és elkezdett kapaszkodva sétálni.Nagyon gyors a mozgásfejlődése,mint mindenkinek a felmenőink között,így 5 hónaposan a nagy kádban,6 hónaposan a kiságyban is felállt.Megvártam,amíg ez az állapot stabil lesz,tehát hogy egy mozdulattal feláll,nem habozik,mielőtt kapaszkodva elindul,és kb. 7,5-8 hónaposan engedélyeztük a kompot!IMÁDJA!!

DE!!!!Ha kompozik,mindig ott vagyok mellette,nem szaladok ki semmiért.1 hónapja még simán megtettem,de most már nem lehet,mert kihajolgat belőle,meg egyszer fel is borult.Igaz,egyáltalán nem ütötte meg magát,még csak meg sem ijedt,én viszont nem tudtam eldönteni,hogy helyből vagy nekifutásból kapjak agyérgörcsöt...Azóta nem szaladok ki pisilni,vagy inni,inkább kiveszem és mászik utánam,vagy ölben viszem.Szóval nem a legbiztonságosabb,és SZERINTEM nem való minden gyereknek.Azt csak te tudod,te érzed,hogyan fejlődik a babád,de én nem raktam bele addig,amíg nem tudott nagyon ügyesen kapaszkodva sétálni.És nem belém kapaszkodva,mert azt nem szabad,hanem kiságyba,szekrénybe,falnak picit nekitámaszkodva.Valójában menne neki kapaszkodás nélkül is,mert néha leereszti a kezét úgy,hogy észre sem veszi,csak még nem elég bátor...Viszont így sincs túl sokat a kompban,mert minden szakértő azt mondja,nem tesz jót a gerincének.Arra azonban szuper,hogy amíg ő ezzel raly-zik,addig én körülötte rendet tudok rakni,ki tudok teregetni,stb...

Remélem,segítettem a tapasztalataimmal!Minden jót nektek!

2010. dec. 7. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!