Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem árt a babának a mei tai,...

Nem árt a babának a mei tai, ha hosszabb ideig hordom ebben, nem csupán félórákat? És hol érdemes hordani, elől vagy hátul?

Figyelt kérdés
Kislányom 10 hónapos, 8,5 kiló. Én a mai napig jobb szeretem, és mindkettőnknek egyszerűbb, ha a magamra kötöm ebben a hordozóban, mint babakocsiban, így már tök sokat mászkáltunk boltba, tömegközlivel, vagy csak úgy, időnként be is alszik benne. Az lenne a kérdésem, hogy ha mondjuk nemcsak egy-egy fél órát, hanem akár másfelet-kettőt is benne van, akkor az nem tesz rosszat a gerincének, stb? (Év elején felröppent egy-két paráztató hír bizonyos hordozókról.)Derekam, hátam egyelőre még úgyahogy bírja, bár azt is hallottam, hogy 7 kiló felett inkább hátul javasolják, de akkor nem maradna hajam, azt hiszem :))) Ezt sem tudom, hogy a babók miatt, vagy a szerény málhás személyem miatt javasolják. Nektek mi a véleményetek erről?
2010. nov. 27. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:

A félhír és a féligazság pusztítóbb tud lenni, mint a valóság. Nekem is beszóltak ma, hogy egy "kendőben" megfulladtak a babák... Amikor persze visszakérdezek, hogy tudják-e, melyik hordozóról beszélnek, csak hebegnek. Év elején az Infantino cég babaerszényéről röppentek fel a hírek, ezt hívták vissza. Az egy olyan zsákszerű valami, amiben teljesen elveszik a baba, ráborulhat az arcára és tényleg nem kap levegőt. A Vaterán sajnos még mindig árulják. :-( Sokan azt se tudják, hogy a méregdrága Cybex csatos kengurut is visszahívták Kanadában, mert a csatok nem elég biztonságosak, könnyen eltörhetnek és kipotyoghat a baba. (OFF: a McLaren babakocsi zsanérja meg 11 gyerek ujjpercét amputálta, azt is viszahívták...)

A mei tai - feltéve, hogy megfelelő anyagból varrták - tökéletesen megtartja a baba gerincét. Mi is ezzel közlekedünk, nem babakocsizunk egyáltalán. Csípőszűrésre, koraszülött-utógondozásra és gyógytornászhoz is ezzel mentünk, mindenütt csak dicsérték az orvosok és a gyógytornász is. Voltunk már vele túrázni is többször, alkalmanként egy-másfél órát van benne. Maximum két órát tölt benne, utána kiveszem nyújtózni.

8 kiló felett tényleg hátul kellene hordozni már. Először is balesetveszélyes: nem látsz a lábad elé, ami főleg így télen, ebben a csúszós-latyakos időben létfontosságú lenne. Másodszor pedig a hátad, a gerinced, a derekad és a gátad bánja. Én nem kockáztatnék egy jó kis gerincsérvet a helyedben, inkább megtanulnám hátrakötni. A kanapés módszer igen egyszerű, bátorság. :-) Közös hordozós kabát alatt pedig nem tudja megtépni a hajadat, mert nem tudja kirakni a kezét.

2010. nov. 28. 00:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóval mindenben egyetértek.Csak annyival egésziteném ki,hogy kifele ne tedd bele,mert az tényleg árt a gerincének.Pont tegnap láttam egy anyukát,aki úgy hordozta a babáját és legszivesebben szóltam volna neki,de hát ki vagyok én hogy beleszóljak a dolgába.Gondolom úgysem érdekelte volna a véleményem.
2010. nov. 28. 08:40
 3/5 anonim ***** válasza:
43%

Tegnap láttam egy nőt, a hátán cipelte gyerekét és az egséz gyerek valami hihetetlen kifacsarodott testhelyzetben lógótt a hátán, a feje kis sem látszott.

Még nézni is rossz volt brrr:-((((

2010. nov. 28. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz: elől már tényleg nem jó ekkora babánál.. és nem neki, hanem neked, a gerincedet nagyon megterheli. Meg kéne próbálnod a hátra kötést, egy jól megkötött és jól megvarrt mei-taiban a babád biztonságban és egészségesen hordozhatod.
2010. nov. 28. 13:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Keresek hátulkötős videót és megpróbálom. :)

2010. nov. 29. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!