Melyik cumisüveg melegítő jó hosszabb melegentartásra?
Előre elkészített tápit szeretnék melegentartani,ha éjjel ébred a kicsikém,ne akkor kelljen mikrózni /elég meleg,nem elég meleg stb...
Másik dolog,tápszer helyettesíthető folyékony tejpéppel?Ha igen , nem kattan rá a baba hogy ízesebb,finomabb mint a sima tápszer?Melyik a laktatóbb,a folyékony tejpép,vagy a tápszer?
Tejpépet csak akkor adjál ha már a dobozon írt kort betöltötte és föleg nem nagysúlyú.
Tápszert pedig ne tarts melegen, azt azonnal oda kell adni a gyereknek max félórát állhat, de órákat áldogálni melegvízben elég jó hely a baktériumoknak szaporodni. Gondolj bele ha a tejet kinthagyod éjszakára akkor reggelre megsavanyodik. ebben is tej van semmi külömbség nincs közte. és a dobozon is írják, hogy melegntartani vagy felmelegíteni nem szabad.
DE nekünk mindig így volt, bekészítettünk x ml hideg vizet és ehhez annyi forró fizet öntöttünk mikor megébred hogy pont 40 fokos volt a víz. ekkor már elöre ki volt porciózva a tápszer (lehet tápszertartó kis dobozokat kapni) és bele öntöttük és már késsz is volt a friss tápszer.
így van ahogy az első írta.
a legjobb az ha frissen készíted a tápszert de ha ez nagyon kényelmetlen neked akkor hűtőben lehet tárolni. szobahőmérsékleten maxumom 2 órát áll el a tápszer.
a tejpép-tápszer adása meg nem attól függ, hogy milyen laktató, a tejpép már hozzátáplálás, 4 hónapos kor fölött lehet adni
Nekünk Momert melegítőnk van, én szeretem. Éjszaka mi úgy szoktuk, hogy beállítom 40 fokra, és egy Aventes pohárban beleteszem a vizet, ami éjjelre kell. Amikor ébred a kislányom, akkor üvegbe átöntöm, bele a tápszer, és mire beérek, össze is rázom.
Én a Nestlé folyékony tejpépeket adom neki, de nem éjjelre. Inkább uzsira, vagy néha reggelire. Szereti, de utána megissza a normál tápszert is, szóval nem kattan rá túlzottan. :)
hány hónapos a babád?
azt csak 10 hónapos kortól adható, nem?
egyébkéánt tényleg ne adj neki poshadt tápszert, kelj fel éjjel és melegítsd meg, tudom, hogy rossz, de a babádért megteheted
10 hónapos.Nem akarok poshadtat adni,de mire elkészítem kipattan a szem és sokára alszik el annyira felhergeli magát.Ezért adtam a folyékony tejpépet,mert azt csak átöntöm üvegbe és adom,de nem szeretném ha rákapna.Ezért gondoltam a már kész tápszerre,csak gondolom jobban esne Neki,ha melegebb... :)
Egyébként eddig sokat szopott 6-8x,de most már csak napi 3x és kell neki valami éjjelre.1 éves korára elakarom választani,mert kistesót szeretnénk.Tudom hogy lehet szoptatni akkor is,de orvos nem javasoja én meg enm kockáztatnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!