Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kislányom 7 hónapos. Még...

A kislányom 7 hónapos. Még nem forgolózik, nem kuszik, nem mászik. Mit csináljak? Vigyük gyógytornászhoz? Hason nem hajlandó lenni.

Figyelt kérdés
Ahogy hasra fektetem azonnal nyafogni, sírni kezd. De egy ujjba kapaszkodva felül, stabilan ül, és a felállással, járással próbálkozik -de még nincs ereje hozzá.
2010. nov. 27. 21:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell még gyógytornászhoz menni.Nem minden babának egyforma a fejlődési menete,irama.Mi 6 és fél hónaposak vagyunk.igaz forogni forog,segítséggel ül,de még ő sem kúszik.mászik.majd ha eljön az ideje akkor majd forog ő magától.Türelem:)
2010. nov. 27. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Először a védőnőt kérdezd meg.majd ő megmondja.

Másznia még nem "kell",de forognia már kéne neki!

2010. nov. 27. 21:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Az ülés sokkal magasabb szintű mozgásforma,mint a forgás.Lehet,hogy nem akar forogni.Egy biztos:nagy baj nem lehet.
2010. nov. 27. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

A gyógytornászok szerint nem szerencsés, ha kimarad egy-egy mozgásforma. Minden mozgásformának megvan a maga szerepe, nem csak az izmok és a csontozat erősödése szempontjából, hanem a hozzájuk kapcsolódó agyi folyamatok miatt is. A kúszás és a mászás pl a két agyfélteke közötti kapcsolatot erősíti.

Ez nem jelenti azt, hogy akinél ez kimarad, annál gondok lesznek. De akinél diszlexia, diszgráfia stb merült fel később, ott a kórelőzményben minden egyes esetben ott volt, hogy a gyerek nem kúszott, nem mászott.

Szóval érdemes lenne segíytséget kérni gyógytornásztól, hogy ezek a mozgásformák se maradjanak ki a mozgásfejlődésből. Mi 5 hónapos korában vittük el, mert nem nyúlt a kezével, nem forgott. Kiderült, hogy azért, mert az ezekhez szükséges izmai le voltak tapadva, és ha használta, ez fájdalmat okozott neki. 8 hónapos korára teljesen behozta a lemaradást, már szépen kúszik, forog, görög, manipulál mindkét kezével, nemsokára ki fog ülni oldalra. A fiammal egyidős másik babát nem vitték el gyógytornászhoz, és kíméletből nem rakják hasra, mert sír. Mondanom se kell, hogy a gyerek nem forog, nem lúszik, nem mászik, a kezével alig manipulál, csak apatikusan üldögél a hordozóban vagy az anyja ölében.

2010. nov. 27. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon jó oldal, ha még nem ismered nézd meg. Ott találtam az alábbi cikket, amit a magam okulására is olvasgattam:

[link]

Minden jót nektek!

2010. nov. 27. 23:48
 6/9 anonim ***** válasza:

figyi, 7 hónapos, ideje bekeményítened! ahogy írod, nagy gondra nem gondolok, muszáj hasra fektetned! sokat, órákat naponta!

ugye ez úgy van, hogy a kisbabákat sokat kell pocira fektetni, elkezdik emelni a fejüket, így megerősödik a nyakuk, majd kitámasztanak, így a hátuk erősödik, utána forognak amivel a gerinc körüli izmok ami ha elég izmos elkezd kúszni, majd mászni.

biztos vagyok benne ha holnaptól sokat lesz hason, pillanatok alatt rájön hogy tud a hátára fordulni csak ne segíts neki! tudom nehéz, de így is sokat vártál vele. feküdj mellé, énekelj, mutogasd a játékait, próbáld vele megszerettetni!

azt semmiképpen nem ajánlom, hogy segíts neki ülni, állni, majd ha magától csinálja!

2010. nov. 28. 00:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Egyik szemem mosolyog a másik sír.

Örültem a cikknek. Ebből kiderült, hogy tud forogni, hiszen már 3 hónaposan majdnem lefordult a francia ágyról, pörgött vagy 3-at a tengelye körül, de nagyon ritkán csinálja, azt hittem, akkor az véletlen.

A fejét szépen tartotta már 1 napos korában is stabilan, hosszan.

Azt, hogy fektessem hasra, most hallom először. Nem értem, hogy nem figyelmeztetett senki eddig?! De hallottam, hogy más babák, már másznak, és ez elgondolkoztatott. A doki meg a védőnő is folyton azt mondták: erös, izmos baba. Nagyon korán ügyesen fogott, hosszan játszott, már 3 hónaposan belekapaszkodott a doki kezébe és felült.

Ma próbáltam először, hogy a nyafogás ellenére pár percet hason legyen. Fokozatosan fogom növelni az időt amit hason kell töltenie. A babaúszásra is gondoltunk.

Két hetet adok magunknak, ha addig nem kezd el kúszni, (bár én nagyon remélem, hogy csak napok kérdése,) gyógytornászhoz viszem.

Köszi mégegyszer mindenkinek.

És boldog babázást!:)

2010. nov. 28. 01:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam 10 hónapos, mi újszülött kora óta járunk neurológushoz, meg gyógytornászhoz!

A hasra tevés tényleg fontos a nyakizmok szempontjából, meg az is igaz, hogy 6 hónapos korára már kéne oda-vissza forognia!

A kúszás nem baj, ha kimarad (nálunk is kimaradt)- a gyógytornász mondta!A mászás az nagyon fontos, mi most kezdtünk el mászni(viszonylag későn, de még belefér azt mondta a doki), abszolút behozott mindent, úgy mászik mint a fene, feláll pár napja!Most nagyon gyorsan csinál mindent!

Ne aggódj szerintem, de azért a forgás miatt elvinném, rásegítenek, megmutatják hogyan vezesd rá a forgásra és hipp-hopp megtanulja!

2010. nov. 28. 11:16
 9/9 anonim ***** válasza:
47%

ma 00:18 vagyok

örülök, hogy így döntöttél :)

babám 3 hónapos volt mikor mondta a védőnő, hogy tegyem le a földre, pokrócra pocijára és csak akkor vegyem fel ha éhes/álmos. figyelmeztetett, hogy nyafizni, nyőgni fog de ez tök normális, erőlködik, azért csinálja.

megfogadtam a tanácsát, nagyon sokat volt hason, persze ha sírt felvettem, de fél-egy órát simán elvolt úgy, hogy játszottam neki :)

4 hónaposan forgott, akkor is mindig visszafordítottam pocira. 5 hónaposan hátra, majd előre kúszott, 6 hónaposan korára már mászott és felült, még nem volt 7 hónapos mikor felállt, majd 2-3 hét múlva lépegetett a bútorok mellett.

abszolút annak tudom be, hogy pocin feküdt mindig mikor ébren volt :)

kitartást nektek, meglátod hamar behozza a lemaradást! :)

2010. nov. 28. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!