Nem adni a Vigantolt, mert Angliában sem szokás?
A minap épp beszélgettem az egyik ismerősömmel és megemlítettem hogy receptért megyek a dokihoz, erre mondta hogy ő 3 hónapos kora óta nem adja a gyereknek a vigantolt, mert beszélt angliai ismerőseivel és ott sem kell, pedig ott még ennyit sem süt a nap, mint itthon.
Nem vitát szeretnék, csak érdekel a véleményetek.
Szerintetek ez is olyan,mint az elavult védőoltások?
Figyelj, ártani nem árt! az biztos. És a védőoltások is hasznosak.
Angliáról már sok érdekességet hallottam, ott még a kismamák orvost sem igazán látnak a terhesség alatt igy nem is olyan meglepő ha a Vigantolt sem adják.
Szerintem azért jobb az itthoni biztonság a több vizsgálat, UH, tesztek, stb.
Ráadásul az évek minket igazolnak lehet hogy az angol gyerkeknek nincs bajuk de a magyaroknak sincs:-))
Jól van ez igy.
Én adon/adnám.
De persze mindenki ugy csinálja ahogy meggyőződése.
Az én fiamnak sem kell 4 hónapos korától, igaz ő idő előtti varratcsontosodással született, műtötték is.
Most 22 hónapos. De vicces volt, mert az ortopédus szerint kell, endokrinológus szerint nem, háziorvos szerint igen, a műtétet végző Prof. szerint nem.
Még ilyen problémás esetnél sem tudták biztosra, hogy kell -e vagy nem.
Én ezt azért nem mástól tenném függővé.
Egyébként felnőttkorig nem ártana természetes formában bevinni a D vitamint.
Mi adunk Vigantolt.
Azért, mert a gyerekorvosnak elvittem a multivitaminunkat és a "kakaót", mindkettőben magas a D vitamin tartalom és elegendőnek ítélte a gyerekorvos.
Ráadásul a Vigantol szintetikus, alig valamennyit tud belőle hasznosítani a szervezet.
második vagyok: A tejebe és a vajakban is van D-vitamin a felnőttek részére, ugyhogy nem csak babaszinten hanem országos szinten szedjük:-))
Érdekes véletlen eszembe jutott: pont Ők nem adják pedig a D.-vitamin hiánya okozza az angol-kórt:-))
Régen (mittudoménmikor) Angliában létezett az ablakadó. Ezért sokan befalaztatták az ablakukat, így a gyermeket minimális napfény érte. Innen az angol kór elnevezés, deformálódtak a csontok, görbe lett a láb. Bocs, hogy ennyire lebutítva írtam.
Én adom, majd pont egy vitamint nem adok, mikor kis hazánkban amúgy sincs nagy vitamin-kultusz, csoda, hogy ez "kötelező". A C vitaminnak meg 60 g az ajánlott napi adagja. Na ne....:D
Legyszives nezz korul h angliaban mennyi csomor emberi leny van. betegek, mozgaskarosultak, agyhalottak....
Az angolok telen, mikor folyik a takony ki beloluk akkor sem szednek semmit. sot.... Ne akard magad mas orszag egeszsegugyi kovetelmenyeihez merni, mert a magyar orvosok jobban tudjak mint az angolok h mi kell egy atlagos magyar gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!