4 hetes kisfiam 3 hét alatt 1 kg-ot hízott. Ez nagyon sok?
szerintem igen,de ha igényli egye fene:Degészségére,majd egy időután nkevesebbet fog ne izgulj.
2009. jan. 15. 13:00
Szerintem nem.Az én fiam is az első két hónapban 1,5 kg-ot hízott.Mivel anyatejes úgysem tudod túletetni.Ő úgyis tudja,hogy mennyire van szüksége.Majd pár hónap múlva úgyis lelassul a súlygyarapodása.
2009. jan. 15. 13:00
Az én kisfiam 3 hetes, a kórházból 2850 grammal hoztuk haza, tegnap 3800 gramm volt a tanácsadáson, szintén csak anyatejes, se tea, se víz. Szerintem nincs gond ezzel a súlygyarapodással, később úgyis jóval kevesebb lesz.
2009. jan. 15. 13:01
Nyugi! A kislányom az első hónapban 1,3 kilót hízott. Anyatejes volt. És nőtt 8 centit. A doki majdnem eldobta az agyát. A szülészem kérdezte kontrollon, mi a helyzet, én elmondtam neki, erre azt mondta, hogy ha egyenletesen fejlődik, nincs semmi baj, akkor ne aggódjak. Azóta is szépen nő. Már 7 és fél kiló, és 72 centi.
2009. jan. 15. 13:04
Legyél nyugodt nagyon szépen fejlődik a kicsid!
A védőnők pedig csak átlagokban tudnak tanácsot adni.
A védőnőm szerint kislányomnak is diétáznia kellett volna, mert túlfejlett volt a többitől. 3,45 kg-val és 52 cm-rel született. 5 hónaposan 7,33 kg volt. Most 10 hónapos 80 cm, és 12 kg. Még igény szerint szopizik. Van hogy fél óránként. Kajcsizza a főzelékeket, gyümölcsöket, 1 hete egyedül, négykézláb mászik. Kiegyensúlyozott, jó kedvű kiscsaj.
A Te kisfiad is, ha egészséges és szépen fejlődik szoptasd úgy, ahogy Ő kéri.
Jó egészséget! Üdv.
2009. jan. 15. 13:06
Ne izgulj! Tudja azt a kicsi manó, hogy mennyire van szüksége. A kisfiam 4280 g-al született, pénteken, mikor hazajöttünk a kórházból megmérték a súlyát, pont 4 kg volt. Szerdán délelőtt mentünk a védőbe, és akkor már 4450 g-ot nyomott. Lényegében 4 nap alatt közel fél kilót hízott. Most viszont már nem hízik ilyen ütemben. Hat hónaposak vagyunk, és 9 kg-t nyomunk..:) De sajnos, 3 hónapos kora után őt nem tudtam tovább etetni. És különben is, ahogy nőnek a manók és fejlődnek, egyre többet mozognak, és ledolgozzák magukról a pluszot.:) Egy 6 hónapos kisfiú anyukája
2009. jan. 15. 13:14
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Szia!
Nem, egyátalán nem sok!
A fiam 3200grammal született, majd
4 hetesen 4200,
8 hetesen 5200 és most
12 hetesen 6500 grammot nyom, annak ellenére, hogy 2 hete kevesebb lett a tejem és homeós bogyókat kezdtem el szedni. Teljesen normális a kisfiam súlygyarapodása, szép gömbölyű, pici tokával és csodálatos hurkákkal a combiján. Azt szokták mondeni, hogy a babák 6 hónapos korukra dupláznak, neki ez már 3 hónapos korára sikerült. (Pedig ő a 36. hétre született!)
Ne aggódj, jó egészséget nektek!!!
Egy háromgyerekes Anya
2009. jan. 15. 13:19
9/11 A kérdező kommentje:
A mi babánk majdnem 2 kg-ot hízott. Nagyon durva volt. Hosszra meg szinte semmit nem nőtt. Olyan volt mint egy golyó. Csak anyatejet evett, szóval nekünk is azt mondták jó így. Azóta szerencsére normalizálódtak a dolgok. A következő hónapokban kevesebbet hízott. Most 4 hónapos és 7kg.
2009. jan. 15. 14:02
Kapcsolódó kérdések: