Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig keltegettétek eteni...

Meddig keltegettétek eteni újszülött babátokat? Hány hétig, vagy hány kilós koráig?

Figyelt kérdés
Elsősorban azok válaszát várom, akiknek jó alvó babája van, és magától nem kelt fel 4-5 óránként az elején enni.
2010. nov. 26. 22:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy egyszer keltettem fel, aztán bömbölt egész éjjel. Engem is úgy küldtek haza a kórházból, hogy 3 óránként mindenképpen etessem meg, bár a sárgaság nem került szóba. Nahát, az első és egyetlen ilyen eset után tojtam rá,. Felébredt, amikor éhes volt, és hízott normálisan.
2010. nov. 26. 23:11
 12/17 anonim ***** válasza:
nappal vagy éjszaka? Én elég sokáig, 2-3 hónapos koráig, mert sokat fogyott szülés után és szigorúan tartottuk a napi 6 étkezést, szinte órára pontosan evett. Szerencsére visszahízta magát.
2010. nov. 26. 23:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ha egy baba nem sárgult be, és nincsenek egyéb problémái amitől kifejezetten aluszékony, akkor nem kell keltegetni. Az ösztönük úgyis dolgozik helyettük. Nem fognak éhen halni, egyből felébrednek ha éhesek. Nekem a védőnő azt mondta hogy csak 5 óra múlva keltsem fel, ha nem ébred meg magától, mert annyi még normális. De mindig percre pontosan 3 óránként ébredt meg az elején. Egyébként szerintem max 3 hónapos korára beáll nekik már a megszokott megszoktatott rend és akkor legkésőbb elvileg már maguktól ébrednek.
2010. nov. 27. 00:57
 14/17 anonim ***** válasza:
soha nem keltegettem,pedig kis súllyal született.Minden nap mértem az elején,rendesen hízott,1000-1200 grammot havonta,ezért feleslegesnek tartottam felkelteni.két hónapos korától átalussza az éjszakát a mai napig (15 hónapos),most már jó néhány hónapja 11,5-12 órát alszik éjszaka egyhuzamban.
2010. nov. 27. 07:14
 15/17 A kérdező kommentje:
Nekem azért kell keltegetni (legalábbis az orvos szerint 4-5 óránként) mert az elején nagyon keveset (10-20 gramm maximum) hízott naponta, és most sem szopik eleget, inkább cumizik, kénytelen vagyok pótolni). Most 3.5 kg, 3,1 kg-val hoztuk haza a kórházból, hétfőn lesz 3 hetes. Nem volt sárga. Napközben kel magától, de éjjel ha nem kelteném, 5 óránál többet is aludna. Ezek szerint lassan nem érdemes zargatnom, hagyhatom aludni? Köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 27. 10:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Jó alvó babám van, és én legalább 3 hónapos koráig keltegettem, mert nem is hízott valami jól. Nem kell lehordani azokat akik keltegetik babájukat, nekem is megvolt rá az okom. Második babámat nem kellett soha keltegetni, mindig jelezte, hogy nagyon éhes. Jól is hízik.
2010. nov. 27. 19:34
 17/17 anonim ***** válasza:
szerintem éjszaka ne keltsed akkor, bőven elég nappal. igy talán még lehet hogy magától is átaludná az éjszakát, legalábbis 5 órát az biztos. Jó lesz ha megszokja mert később nehezebb leszoktatni az éjjeli ébredésekről.
2010. nov. 29. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!