Rossz anya vagyok mert már várom, hogy ne csak szopizzon a babám?
Figyelt kérdés
Meg kell küzdenem a tejért, szinte szopitól szopiig élünk. Folyton aggódom, hogy elég lesz e a tejem, pedig mindent megteszek. A babám is olyan kis mohó, hatalmas cirkusszal eszik állandóan. Ezenkívül hiányoznak már a felnőtt dolgok, egy jó pohár bor, egy koktél, egy jó kis buli, na meg, hogy leadjam a felesleget. Ezektől az érzésektől állandóan lelkiismeret furdalásom van, hiszen örülnöm kellene, hogy csak szopik a babám. Örülök is, de néha besokallok. Másnak is jutnak ilyenek az eszébe, vagy tényleg rossz anyja vagyok a fiamnak?2009. jan. 14. 08:22
1/6 anonim 

válasza:

nem vagy attól rossz anya, én is küzdöttem az elején ilyen érzésekkel.Jóformán az egész napunk szopiból állt, fájt a mellem, nem volt időm semmire. Én is gondoltam rá, hogy inkább tápszerezni kellene. De az idő mindent megoldott, még mindig szopizunk, de már csak 4 óránként, az éjszakát végigalussza, a kilók pedig megindultak maguktól lefelé. És imádom ahogy reggel felébred, odaveszem magam mellé a nagyágyba, szopizik félálomban és ahogy elég volt neki, megébred és a szemembe mosolyog. Ez nekem mindent megér. Az elejét megszenvedtük igaz, de most már egy nagyon kiegyensúlyozott és boldog baba lett belőle!
Nem írtad mennyi idősek vagytok?
2/6 anonim 

válasza:

Én is néha alig várom, hogy már mást is egyen ne csak szopizzon, mert hasfájos és nagyon oda kell figyelnem, hog mit eszek. Igen én is vágyok már egy kis kikapcsolódásra mert sok volt a 9 hónap és persze ez az első félév is nehéz. Szerintem ettől még nem vagyunk rossz anyák, hogy egy kicsit felszeretnénk lélegezni. Sokszor én is kiborulok!! 7 hetes baba Anyukája
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtató volt olvasni, pedig már nagyon lelkiismeret furdalásom volt. Azt elfelejtettem írni, hogy 6 hetes a pici.
2009. jan. 14. 08:37
4/6 anonim 

válasza:

Ha hat hetes a babád, akkor most pont a káosz közepén vagy, amikor már nem a hormonoktól sírsz, hanem a kétségbeeséstől. Én azt hittem, megőrülök. A szoptatás nem volt egy sikerélmény, a gyerek állandóan üvöltött, fogalmam sem volt sokszor,hogy mi a baja. Nem is a fáradság volt a rossz, hanem egyszerűen szerettem volna visszakapni a korábbi életemet, miközben meg szerettem a lányom. Kicsit skizoid hozzáállás. Most öt hónapos, és elmondhatom: tényleg nem csak legenda, hogy elmúlik ez a horror. A szoptatás megoldódott, mára tudom, hogy mikor mi a baja, újra elkezdtem sportolni, és ma végre megjött a menzeszem. Utóbbi miatt talán sokat hülyének néznek, de én tényleg örülök neki. Most már nemcsak szoptató anyukának érzem magam, hanem újra nőnek is. Tehát idő kérdése, és a pozitívumok túlsúlyba kerülnek. Ismerem azt a lelkiismeret furdalást, amiről írsz, nekem is van, de már nem olyan erős, mint korábban. És a felnőtt dolgok is hiányoznak, de már nem annyira, mert ahogy nőtt, egyre több időm lett magamra. Mielőtt valaki nekem esik, nem arra gondolok, hogy naphosszat járom a várost, vagy bulizom, hanem például este, amikor alszik, elmehetek úszni, vagy gond nélkül elvan az apjával, ha elmegyek bevásárolni. Nem ragozom tovább, csak azért írtam, hogyha már segíteni nem tudok, legalább tudd, hogy más is érez így, de nem az ilyen gondolatok döntik el, hogy jó anya vagy-e, hanem az, hogy mindezek ellenére mit teszel meg a gyermekedért. Minden jót nektek!
5/6 anonim 

válasza:

nagyon megértelek. nekem is gyakran vannak hasonló gondolataim. mi 13 hetesek vagyunk, és szintén küzdök a tejért. ha 9 hónapot vártunk rá, h megérkezzen, akkor még kibírjuk ezt a kis időt. fel a fejjel!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok, jobban érzem magam:)
2009. jan. 14. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!