Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kórházban szülés után...

A kórházban szülés után megnézik a babák vércsoportját?

Figyelt kérdés
Vért vesznek, azt tudom. Azt viszont nem értem, hogy a kisbabák vércsoportját miért nem írják be az ott kiállított gyermekegészségügyi kiskönyvbe, vagy miért nem írják rá legalább a kórházi zárójelentésre. Ti tudjátok-e és ha igen honnan?
2009. jan. 13. 21:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak a negativos anyukák gyerekének nézik meg a vércsoportját térítésmentesen.De az is előfordul,ha az apa is negatív akkor nem is nézik,mert a baba ez esetben negatív vércsoportú.Összeférhetetlenség esetén az anya antiD injekciót kap a szülés után 24 órán belül.
2009. jan. 13. 23:17
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Siófokon is megnézik a zárón rajta van,szerintem ez alap!
2009. jan. 14. 09:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Én 0rh+ vagyok,de mivel gond volt a cukrommal,a baba félintenziven feküdt igy megnézték neki!

2009. jan. 14. 09:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sincs feltüntetve sehol.
2009. jan. 14. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem volt feltüntetve. Mi megkérdeztük az orvost, aki annyit mondott, hogy fél éves kora előtt ők nem szokták nézni (Péterfy kórház), mert "változhat" az antigén a vérében (vagy valami hasonló), így 6 hós kora után érdemes egy vizsgálatnál vért vetetni és megállapíttattani a vércsoportját.
2009. jan. 14. 10:38
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezek szerint nem csak mi nem tudjuk a vércsoportot. Szerintem is alap lenne, mert azért bármikor szükség lehet rá egy felnőttnél is. De ha általában tényleg nem szokták 6 hónapos kor előtt megállapítani, akkor tudomásul veszem.
2009. jan. 14. 10:51
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia én is Debrecenben szültem a Kenézyben és nekünk sem tüntették fel. 9 hetes kisfiú anyukája
2009. jan. 14. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!