Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lelkiismeretfurdalásom van,...

Lelkiismeretfurdalásom van, szégyellem magam, de mit tehetnék, hogy ne így érezzek?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves kislányom, tündéri, imádnivaló kis rosszcsont. Viszont néha már annyira belefásulok az egész itthonlevésbe, a gyereknevelésbe, meg úgy mindenbe. Mostanában a türelmemnek is fogytán vagyok, sokszor kiabálok. Ma azt mondtam a páromnak, hogy de jó lenne legalább csak egy napot egyedül lenni, itthon, kizárólag egyedül!! Emiatt borzalmas rossz érzésem támadt, olyan, mintha a családomat szeretném lepasszolni magamról. Valahol így is van, szeretnék egy picit magam lenni, de nem tehetemm meg. Hogyan is tehetném, hiszen anya vagyok, és ezek szerint borzasztóan rossz anya! Szégyellem magam, hogy ilyeneken jár az agyam, hogy " de jó lenne a férjem meg a lányom nélkül lenni néha ". Azt hiszem teljesen csődöt mondtam anyaként, egy anyának ilyeneket nem szabad gondolnia!!! Nem tudom mit tehetnék, hogy máshogy érezzek, hogy máshogy álljak a dolgokhoz. Barátnőkkel nem tudok elmenni sehová sem, mióta megvan a babám, nem igazán érdeklődnek felőlem. Én keresem őket telefonon, nagyon nagyon ritkán egyikük felhív, de semmi más. Emiatt is rosszul érzem magam, hiszen nem bántottam meg egyiküket sem, nem tettem semmi rosszat. Egyszerűen csak nem kíváncsiak rám:(. Rosszul esik, de ez van. Hasonló cipőben jár/t valaki? Hogyan jöhetnék ki ebből a borzalmas " gödörből "?
2010. nov. 22. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

ne legyen lelkiismeret furdalásod, szerintem 100 anyukából 99 -nek ugyan ilyen gondolata van. amikor ki vagy fáradva, alvás hiány, stb. akkor érthető.

a barátok távolmaradása nem a Te hibád és nem is az övüké.

amikor az én barátnőm megszült, elmentem látogatni, kerestem telefonon, kerestem emailben, és szép lassan észrevettem, hogy elkezdett anyukákkal ismerkedni, úgymond lecserélt olyan nőtársakra, akik már anyukák, mert velük jobban el tudott beszélgetni. ezzel nincs is semmi baj, ez az élet rendje, én nem tudok neki babás/gyermekes témákban tanácsot adni. meg meghallgatom, de nyilván ő is érezte, hogy egy anyukával jobban tudna beszélgetni. elfogadtam, most már én sem keresem.

sajnos ez nem csak nálam történt így, hanem más ismerőseimmel is

én is azt tanácsolom, hogy ha a barátaid nem keresnek, akkor játszóházakban, játszótéren ismerkedj a gyermekeddel egyidős anyukákkal, hidd el, neked is jobb lesz, mert ki tudod beszélni magadból a stresszt és a fáradtságot, és még akár tanulhatsz is más anyukáktól, hogy ki hogy old meg egy helyzetet a gyermekkel

2010. nov. 22. 13:29
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát igen, babás anyukák... Lakótelepen lakunk, tele vagyunk a lányommal egykorú babákkal, velem egykorú anyukákkal, és senki nem közeledik a másikhoz. Talán akkor, amikor sétálni megyünk. Pedig milyen jó lenne most ha épp valamelyikük átjönne, vagy mi átmennénk, a csajok játszanak, mi meg dumálunk. De valahogy mégsem akaródzik a dolog...
2010. nov. 22. 13:30
 13/20 anonim ***** válasza:

kitartás, idő kell, míg az anyukák sokasága közül ki tudsz magadnak választani egy olyan anyukát, aki szimpatikus, és azzal megismerkedni, bizalmat kialakítani.

de sikerülni fog.

2010. nov. 22. 13:33
 14/20 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva én is ilyen távolságtartó anyuka vagyok, direkt nem szeretnék babás barátnőket, mert legalább akkor ne a gyerek legyen már a téma, amikor barátnőzök. Az egész életem róla szól, társaságban szeretek másról beszélgetni.
2010. nov. 22. 13:34
 15/20 anonim ***** válasza:
hol laktok?
2010. nov. 22. 13:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Hol laktok?Akartam én is kérdezni?
2010. nov. 22. 13:37
 17/20 anonim ***** válasza:

amikor elmentem a babás barátnőmhöz, nem volt témánk, csak a baba. annyira átalakult a barátnőm élete, egész nap a babával van, nem történik vele más, és nem tudott másról beszélni, mint a babáról.

(ez egyáltalán nem baj, nehogy félreértsen valaki)

vágyott ő is arra, hogy kimozduljon, de a pici miatt nem tudott, hiába akartam elvinni sütizni, moziba, egyedül sétálni tudtunk elmenni.

aztán egy idő után én is unalmas lettem neki, mert nem tudtam új élményekkel ellátni.

akkor kezdett nem keresni, anyukákkal ismerkedni.

nehéz egy anyukának barátnője lenni

2010. nov. 22. 13:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Ugyan ebben a cipőben járok. Nemrég feltettem én is egy hasonló kérdést. Azóta kicsit jobb a helyzet. Ugyan úgy nincs kivel beszélni, hova menni, de minden héten egy délelőtt lepasszolom a gyereket anyukámnak és elmegyek például almát venni. Ettől még nem vagyok rossz anya. És Te sem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2010. nov. 22. 13:56
 19/20 A kérdező kommentje:
Budapesten lakom
2010. nov. 22. 15:38
 20/20 anonim ***** válasza:

szerintem ez teljesen természetes, és ezért ne legyen egy pillanatig sem lelkiismeret furdalásod! aki nem érzett még ilyet, az hazudik! :)

engem egy olyan barátnőm passzolt le, akinek 10 éves fia van! tehát tudja mivel jár egy baba, csak ő már ezen túl van, és szerintem nem kíváncsi ránk :(

férjeddel beszéld meg hogy egyik nap és este övé a baba, te meg hívd fel az egyik bulizósabb barátnődet és te menjél át hozzá, aztán meg menjetek el egyet kikapcsolódni!

2010. nov. 22. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!