Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezdjem a hozzátáplálást?...

Hogy kezdjem a hozzátáplálást? Elkezdjem egyaltalan vagy meg varjak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 honapos es egy hetes , tejem van meg rendesen, de a nagyszulok azzal riaszgatnak hogy minnel kesobb kezdem el adni a kajcsikat annal nehezeben fogja elfogadni . ea hogy a darabos kajaval gond lesz .

Akkor kezdjek az almaval? de sokan irjatok hogy megfogja a pici hasat ,olvastam mar sok mindent de igazbol a tapasztalatokban jobban bizom.

Most akkor hogyan ? mikor? mennyit?

2009. jan. 13. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 hónapos kora után kezdtem el 1-2 kanál reszelt alma levével,majd fokozatosan a pépet.Nekem is volt/van tejem rendesen,de én úgy gondoltam,hogyha majd nem lesz akkor ne az legyen hogy nem kell semmi,mert én már nem fogok tápszert adni neki.most 8 hónapos a kisfiam reggel de.szopi,du szilárd kaja este szopi.
2009. jan. 13. 15:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Almával. Ha még kíméletesebben akarod csak a levével. Első nap délelőtt pár kanál. Másnap több, majd reszelt(pépesített) alma. Először pár kanál majd több, amennyit elfogad. Aztán ezzel a módszerrel barack. Mindíg délelőtt adj neki,pár napid uazt.
2009. jan. 13. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:

mi pont ennyi idősen kezdtük (anyatejes).

Én így csináltam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2009. jan. 13. 16:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Szoptass, amíg jónak látod. Minél tovább szopik, annál jobb. A szakirodalom 6 hósan írja a hozzátáplálást, mert akkor már nem elégíti ki a tej az igényeit.

Én a doki tanácsára 5,5 hósan kezdtem.

Először almalé, naponta 2X 2 napig. Aztán kevés alma, 3-4 kanállal. Következő nap egy kis alma, és negyednap már megevett egy egész almát, majd banánnal, sütőtökkel kevertem. 2-3 hét után jött a sütőtök, a krumpli, répa, majd 2 hét mulva a saláta, sóska, spenót.

Igen,ha megkezded a hozzátáplálást, keményedik a széklete, de babája válogatja, hogy reagál rá.

Itass vele folyadékot, naponta többször. És nálam bevált az FLP-s aloe vera activator, lazítja a székletet.

2009. jan. 13. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!