Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mozgásfejlődés: valami ötlet?...

Mozgásfejlődés: valami ötlet? (5 hós baba)

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk az 5 hónapos tanácsadáson,mondta a doktornő,hogy szigorú lesz,a babámnak forognia kell,oda-vissza és hason kiemelnie magát a 6 hós vizsgálaton. Kisfiam (36.hétre született 2610g,jelenleg 6,6 kg)már hátról hasra fordul,de hason mindig is utált lenni. Néhány hete még néha kinyomta magát a kezeivel,de most szétdobja oldalra,és emelgeti a fenekét,húzza a lábait...és először nagyon nyög,majd egy idő után elkezd sírni...azt értem,hogy ez nekik nagy erőmunka,de másé is sír???

...a másik,hogy van valami gyakorlat/feladat,amivel rávehetném,hogy kinyomja magát a kezeivel??? ...mert így soha nem fog hasról hátra fordulni. :-(

Remélem érthető voltam :-)

2010. nov. 19. 10:34
1 2
 11/12 anonim válasza:
Nekünk is ez volt a problémánk. Elvittük Dévény féle tornára és rengeteget fejlődtünk. Le vannak az izmok tapadva valamint a hát és nyaki izmok nagyon feszesek voltak ezért emelgeti a kezét mindig fel. Nekünk bevált a torna.
2010. nov. 19. 22:25
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Képzeljétek 2 napja összejött neki a hasról hátra fordulás,azóta mindig hatalmas vigyor van az arcán,mikor sikerül.Nem tudom,hogy a technikája mennyire helyes,de nagyon boldog :-)

A lábait húzza a feneke alá,és dönti oldalra a popsit,és a hátát...van,hogy elsőre nem sikerül,olyankor"halad" előre fele.

...és azóta nem is sír,ha hasra kerül.

Még egyszer köszönöm a válaszaitokat!

2010. nov. 24. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!