Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mozgásfejlődés: valami ötlet?...

Mozgásfejlődés: valami ötlet? (5 hós baba)

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk az 5 hónapos tanácsadáson,mondta a doktornő,hogy szigorú lesz,a babámnak forognia kell,oda-vissza és hason kiemelnie magát a 6 hós vizsgálaton. Kisfiam (36.hétre született 2610g,jelenleg 6,6 kg)már hátról hasra fordul,de hason mindig is utált lenni. Néhány hete még néha kinyomta magát a kezeivel,de most szétdobja oldalra,és emelgeti a fenekét,húzza a lábait...és először nagyon nyög,majd egy idő után elkezd sírni...azt értem,hogy ez nekik nagy erőmunka,de másé is sír???

...a másik,hogy van valami gyakorlat/feladat,amivel rávehetném,hogy kinyomja magát a kezeivel??? ...mert így soha nem fog hasról hátra fordulni. :-(

Remélem érthető voltam :-)

2010. nov. 19. 10:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én sürgősen elvinném egy Dévény-tornához értő gyógytornászhoz állapotfelmérésre. ha a babád nem forog, és sír, annak oka van. Lehet, hogy az izmai le vannak tapadva, és azért nem használja őket, mert ez fájdalmat okoz neki.

Távdiagnózisra nem vállalkozom, de nekünk is hasonló volt a baj, és a Dévény sokat segített, már az első kezelés végére többet tudott a babám, mint egy órával azelőtt.

Minél korábban kezdődnek meg a kezelések, annál kevesebb kell és annál hamarabb látható a fejéődés. A Dévényt a legjobb 5 hós kor előtt elkezdeni, még épp időben vagytok.

2010. nov. 19. 10:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Nézd, hogy pontosan mi a probléma, ami miatt oldalra dobja a kezeit és sír, azt gyógytornász tudja megállapítani. Már az sem jó jel, hogy utált hason lenni. Lehet, hogy valahol nem elég erős egy izomcsoport vagy valami húzódik neki, ez fáj és próbálja pótolni más, nem biztos, hogy megfelelő mozgásformával. Ajánlom nagyon a Dévény tornát, csodákra képes, tényleg. Vidd el minél előbb, visszavezetik a kimaradt mozgásformára és villámgyorsan fog fejlődni.
2010. nov. 19. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem a legjobb és nem legokosabb módszer, de én úgy szerettettem meg a kisfiammal a hasonfekvést, hogy a játszószőnyegre leraktam hasra szemben a számítógépasztallal, ő imádta a váltakozó természetfotókat, amik a képernyővédők nálunk, azt nézve egyre több időt bírt, kb 1 hét után rájött az ízére a hasalásnak, onnan már játszott hason jókedvvel.

A forgás nekünk is nagyon nehezen indult el , de 5 hónapos korban leszedtem a játszószőnyegről az íveket, így nem volt olyan érdekes az amit a passzív hátonfekvéből láthatott. 5 hó 3 hetes korában fordult át ugyanaznap hátról hasra és hasról hátra, rá egy hétre négykézláb állt, egy hét múlva kúszott, 6 nap mulva mászott, 6 hó 4 hetesen felállt, azóta oldalazva bútorokba kapaszkodva jár. Szóval nagyon gyorsan be tud pörögni a fejlődése, nem mindig azért nem fejlődik, mert szervi vagy idegrendszeri probléma van, de ez is felmerülhet esetenként.

2010. nov. 19. 10:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm,aranyosak vagytok...két napja volt a védőnő,és neki is mutattam,és mondtam,de csak röhögött,és annyit mondott,hogy később kezdi használni a kezeit,meg normális,hogy nyög,erőlködik....kikészülök,hogy semmit nem vesz komolyan :-(
2010. nov. 19. 10:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Hason,könyökölve szépen emeli a fejét,meg hátról hasra fordul...de rákeresek felénk a Dévény tornára.
2010. nov. 19. 10:54
 6/12 anonim ***** válasza:
nézd, a védőnők nem a legtájékozottabb emberek sokszor sajnos. Pedig pont erre lenne szükség. Meg kéne mutatnod Dévényesnek, veszíteni nem veszíthetsz, legfeljebb feleslegesen voltatok és megnyugszol, hogy minden rendben, de a leírtak alapján itt tenni valója is lesz. Neked is és a babának is jobb lenne, ha mennétek. Nálunk is volt izomletapadás, széttárt karokkal fekvés és kellett a torna. Ha nem vittük volna, kompenzálás képen más izmokat kezdett el használni és már látszott a hátán, hogy az egyik oldali izomköteg jóval vastagabb a gerinc mellett, mint a másik. Ha ezzel nem foglalkozunk, akkor egész életében hátfájós lett volna, gerincferdülése lehetett volna.
2010. nov. 19. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:

A forgást 4-6 hónapos korban kezdik el a babák, nem vagytok lemaradva!

Van egy oldal, ahol mozgásfejlesztésről van szó:

[link]

2010. nov. 19. 12:48
 8/12 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a játékot, a kezét is kell közben használni.

[link]

4 hós fiamnak tetszik.

2010. nov. 19. 13:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Épp tegnap emlegette anyukám ezt a játékot...elengedtem a fülem mellett,de most jobban megnéztem....lehet,hogy hasznos lenne nekünk! Köszönöm!
2010. nov. 19. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ugyanezt csinálja. Én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem vagytok még lemaradva és mi sem. Majd megfordul ha akar. Szerintem ne erőltesd és ne legyél türelmetlen vele. Az is lehet, hogy hamarabb fog elkezdeni kúszni mint forgolódni.
2010. nov. 19. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!