Hat hetes a babám és már 160 ml-t eszik. Tápszeres. Jelenleg 4770 grammot nyom,3650 grammal született. Az estéket átalussza három hetes korától és hatszor eszik egy nap. Másnak is eszik ennyit az ilyen korú és súlyú babája?
Figyelt kérdés
2009. jan. 12. 13:53
1/6 anonim válasza:
Nekünk ma 7hetes a kisfiúnk. 3290grammal született, ma este fogom megmérni a füredés elött, de már kb 5 kg lesz, múlthéten volt 4700gramm. Anyatejes, ha késő este eszik utoljára akkor 1x kel enni 2körül aztán kora reggel, és napkozben 2-3óránként eszik. Azt nem tudom mennyiket eszik, csak heti 1x mérem..szépen fejlődik.
Sztem nálatok is minden rendben.
Sok boldogságot kivánok!
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de éppen az lett volna a fontos, hogy mennyit eszik pontosan:) Ahogy látom súlyban egyformák akkor.
2009. jan. 12. 14:31
3/6 anonim válasza:
Az én kisfiam is 160-at evett minden alkalommal(6x-7x naponta) 7 hetesen, sőt már korábban is. Ő 3700g-mal született,6 hetesen volt 5200g. Most 13 hetes és még mindíg 160ml az adagja csak most már 5x eszik. Most 6350g.
4/6 anonim válasza:
Szia!
Ki mondta,hogy annyit adj neki? Ez sok!
Van egy képlet,amivel kiszámolhatod, hogy mennyi az ideális mennyiség a számára.
Jelen esetben: 4,77*150/6=120 ml
Az ő számára ennyi, 120 ml az ideális. Ha túltömöd, nem tesz jót a gyomrának.
5/6 anonim válasza:
Szia! Az én babám is evett ennyit hat hetesen, most 12 hetes és 6* ezsik kb 250 ml-t. Ő 4350 grammal született, az orvos szerint annyit adjak neki, amennyit kér, nem szabad éheztetni.
6/6 A kérdező kommentje:
Nekem is az a véleményem, hogy annyit kell neki adni, amennyit kér. Ha nem adom neki, akkor sír. Így meg elégedett, jóllakott és szépen alszik, mégcsak ki sem bukja. A védőnő egyébként azt mondta, hogy ennyi kell is neki, ez nem sok. Csak kíváncsi voltam, hogy más is van-e úgy, hogy már nem mer ekkora mennyiséget adni, mert fél, hogy sok, de mégis muszáj, mert a baba igényli.
2009. jan. 12. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!