Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdjem el a hozzátáplálást?

Kezdjem el a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
3,5 hónapos a babám,és a múlthéten vettem észre ,hogy estére már kevés a tejem.Beszéltem a védőnővel(nagyon kedves és mindent meglehet vele beszélni)és azt mondta ,hogy kezdjem el adni az almát délutánonként,hogy estére jobban telítődjön a mellem.Gondoltam először megpróbálom visszahozni a tejcsit amit úgy vettem észre hogy sikerült is.De csak ma reggelig.Ma reggel is meg 10 kor is mind a két cicimet teljesen kiürítette.Úgyhogy most megint elkezdtem szedni a homeós tejserkentőt.Kezdjem el adni neki du-án az almát?Az nem igazán jött be,hogy egy teljes nap pihi és cici.Nem lett több a tejcsim.Mit csináljak? Éheztetni nem akarom.Ja, amúgy nem pici baba:7 kiló és 61 centi.
2009. jan. 12. 13:08
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

Én is így jártam. 4 hós lesz szerdán a fiam és múlt héten éreztem, h kevesebb a tejem. Elkezdtem a MORE MILK PLUSZ (kb 6000 ft 60 db) kapszulát és kezd visszajönni. pedig már csa 40et evett kettőből alkalmakként. szerdán kezdtem szedni, ma már jobból 160, balból csak 90 plussz kiegészítve jobbal 160:) nekem bevállt. van akinek gyorsabban segít. keress rá itt sok a kérdés-válasz.

n még nem szeretnék neki almát adni, félek, h leszokik a ciciről.Almától telítődik? itt nem az almán van a hangsúly, ugye? hanem h nem szopizik. sztem inkább addj neki addig sűrűbben, míg beindul. sajnos amíg nem indult be én is pótoltam fagyasztottból ill tápszerrel CSAK esténként! sok sikert!

2009. jan. 12. 13:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Szerintem növekedési ugrása van és ezért tedd gyakrabban cicire. Ha elkezded a hozzátáplálást akkor csökkenni fog a tejed. Szedd a tejserkentőt, fejj sokat, igyál min 3 l folyadékot, alkoholmentes sört is ihatsz. Pár nap és beáll az új mennyiségi igény. Csodálkozom, hogy ez nem jutott eszébe a védőnődnek. De ha elkezd csökkenni a súlya, akkor sajnos más módon kell táplálnod. De előtte próbáld meg amit először javasoltam.

Üdv, 5,5 hónapos kislány anyukája

2009. jan. 12. 13:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam venni a more milket de nálunk nem lehet kapni.Azt mondta a gyógyszertáros pasi,hogy sehogy nem tudják beszerezni mert hiánycikk:(
2009. jan. 12. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:

3,5 hónaposan én nem kezdeném el. Erősen ajánlott megvárni a hat hónapos kort, bár már négy hónaposan sem "illegális", de nem is a legideálisabb.

Véleményem szerint egy ekkora babánál a táplálékok fontossági sorrendje:

1. anyatej

2. tápszer

3. egyéb

Én a helyedben még adnék pár napot és megpróbálnám visszahozni a tejet. Akár homeós bogyóval, akár mással, ami megpróbálható. És ha nem sikerül, akkor inkább pótolnék táppal néhány hétig és az után kezdeném a hozzátáplálást.

2009. jan. 12. 13:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Itt meg tudod nézni, hogy hol kaphatsz more milket a környékeden: [link]

Egyébként rendelhetsz is és futárszolgálat viszi 1-2 napon belül. Szállítással kb 6200 ft, egyébként 5000 ft.

2009. jan. 12. 13:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia. 2.válaszoló vagyok. Próbáld meg akkor a Laktoherb teát ( én azt iszom) vagy más teát, ha a More Milk-et nem lehet kapni. Vagy a homeós bogyót, azt lehet gyógynövényboltban is kapni. De az alkoholmentes sör is nagyon jó, én azt is kipróbáltam és hamar érezhető a hatása.
2009. jan. 12. 13:33
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
ha kevés a tej adjál neki, először úgyis minimális mennyiséget fogad el, attól nem szokik le a ciciről ne félj !
2009. jan. 12. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nagyon utálom a sört, az alkoholmenetesnek is olyan az íze mint a többinek? Tényleg segít? Mert akkor megpróbálom... more milktől fáj a fiam pocija (csak éjszaka)mit csináljak? ettől legalább jön vissza a tejem!!
2009. jan. 13. 12:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolónak: nem egészen olyan az alkohol mentes sör íze, mint az alkoholosnak. Kicsit gyengébb, szerintem vizesebb, kevésbé savas. Én megiszom az alkoholmentest is, igaz, hogy én nagy sörös voltam, szeretem nagyon és nekem az alkoholmentes ízlik kevésbé, de azt is megiszom. Próbáld ki, de azért az alkoholmentesnek is sör íze van, tehát ha tényleg nagyon nem szereted, akkor azt sem fogod imádni.
2009. jan. 13. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!