Hipp baba keksz adható 5 hónapos babának?
Nekem azt mondta a védőnő,hogy most már tanulmányok bizonyítják,hogy az anyatejes babáknál korábban el lehet kezdeni a glutén bevezetését mint 1 éves kor.Ha jól emlékszem akkor6-8 hósan lehet.de szerintem az 5 hós még korai.
Úgy emlékszem,hogy a Heim Pál honlapján is olvastam erről.
nyugodtan adhatod neki, semmi baja nem lesz.
nekem a férjem lisztérzékeny, ezért beszéltem a Heim Pál kórház dietetikusával. Azt mondta hogy úgy adjam a kekszet hogy 2 hétig napi negyed darab, majd 2 hétig napi fél db, 2 hétig 3/4, majd utánna már mehet amennyit akar. Majd ezt követheti a rántás, majd a kiflivég.
Ekkor olyan 5,5 hónapos volt a lányom.
Azt nem értem hogyan lehet az hogy 4 hósan kellene bevezetni a glutént, amikor a kismama magazin aki ezt állítja a linkedben azt is állítja hogy anyatejes babának 6 hónapig elég CSAK az anyatej. Akkor most mi van? Hozzátápláláshoz amúgy sem érett még a baba, ha nem tud ülni meg a kis nyelvével még kilöki a kaját.
Hála Istennek, nem olvasok kismama magazint, józan észre alapozom a döntéseimet. A józan ész szerint pedig a babakeksz cukros, tehát ha glutént akarsz neki adni, akkor javaslom a dm-es babylove három gabona pelyhet, amiből tejpéphez hasonló kása készíthető. Én hat hónaposan kezdtem óvatosan bevezetni a glutént. Nem érdekelnek a "szakemberek" mert mindegyik mást mond, de a babának nagyrészt anyatejre van szüksége, nem gluténre meg cukorra.
nem adnék.
Nem érsz rá várni még 1 hónapot?
Imádom az ilyean "semmi baja tőle" anyukákat.
Lehet, hogy később lesz.
Tesómról is 8 hónaposan derült ki, hogy lisztérzékeny.
Szerintem miért írják rá, hogy 6 hónapos kortól???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!