Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van ennyi nagy súlyu...

Miért van ennyi nagy súlyu baba? A magyar lakosság nagy hányada elhízott, lehet ez az ok? A környezetemben minden normál testalkatú párnak átlagos ( 3400 gramm) babája van.

Figyelt kérdés
2009. jan. 12. 00:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%

A 3400 az egy átlag súly.Én is szedtem terhesvitamint de csak az első hetekben.Normál testalkatom van és a babám 3910gal született.De én úgy gondolom hogy inkább legyen "nagyobb" mint pici csenevész.Egyrészt életrevalóbb másrész nem kell agyonaggódnom magam ha esetleg megbetegszik és ezáltal lefogy néhány dekát.

És ők nem elhizott babák hanem teljesen arányos husis gyerekek.Ha amikor majd elkezdenek kúszni mászni menni, akkor lemennek a hurkácskák.Aúgy sokkal jobb ránézni egy husis babára mint egy vékony csecsemőre.

De ez teljesen szubjektiv.

2009. jan. 12. 09:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Igaziból én még nem láttam igazán nagy kisbabát.a környezetemben csak átlagos méretűek vannak.A babákat , azt olvastam , nem lehet túletetni...:)Másrészt én a születési súly okai iránt érdeklődtem, szóval genetika...?:)
2009. jan. 12. 09:48
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem genetika.

Az én babám 4300 grammal született. Elevitet akkor kezdtem szedni mikor megtudtam hogy terhes vagyok (6-ik hét). 12 hetes ultrahangon megmondták, hogy minden rendeben van mindene, már csak növögetnie kell. Na én akkor letettem az Elevitet és rengeteg gyümölcsöt ettem. Talán a 30 évem alatt se ettem ennyit. Hozzáteszem hogy magas vékony alkatú vagyok. Így is híztam 22 kg-ot. A párom is magas vékony alkat.

Alapjába én is 4200 grammal születtem még se vagyok elhízott nő. Fogyozni is most kezdtem életembe hogy beleférjek a régi ruháimba.

Szerintem minden ember más. Genetikailag így vagyunk kódolva. Aki elhízásra hajlamos az el is hízik.

2009. jan. 12. 10:43
 14/16 anonim ***** válasza:

A sok nagy súlyú babának semmi köze az elhízottsághoz!

Nekem 3850 grammal és 56 centivel született a kisfiam. Most is hatalmas és vaserős, 9 hónapos, 10,5 kiló, viszont egy deka háj sincs rajta, csak izmos és erős. Nem az a "felfújt" baba.

Én 54 kiló voltam a terhességem előtt, vasággyal :))), és a magasságomhoz képest kifejezetten sovány voltam. Az apukája is izmos, de inkább vékony. Nem zabáltam tele magam terhesvitaminnal, amikor szedtem is, akkor is csak 1/2 adagot vettem be mindig. Ha megnézed, akkor egyáltalán nem az elhízott embereknek születik nagy babájuk!

Egyébként ha megfigyeled, az emberiség egyre nő. A dédnagyapáink közt még magas volt egy 170 centi körüli férfi! És ma? Inkább középmagas, de lehet, hogy inkább alacsony. Ugyanígy van ez a súllyal is.

2009. jan. 12. 12:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem is genetika, mivel egy alacsony nő nagyon nehezen tudna megszűlni egy 3400 g-os babát. Én magas vagyok és 3800 g-mal szültem a babámat és szedtünk Elevitet a terhességem 16. hetéig, viszont attól én híztam sokat. Amikor kérdeztem a dokimat, hogy nem lesz-e nagy babám a terhességi vitamintól, azt válaszolta rá, hogy ez nem befolyásolja, hogy nagy lesz a baba, mert akinek kicsi súlyú a magzata, megoldódna a problémája, ha vitamint szed, de sasjnos nem így van.
2009. jan. 12. 12:51
 16/16 F Anna válasza:
Sem vitamint nem szedtem, sem cukros nem vagyok az elsőt 4400gr, másodikat 5900gr, a harmadikat 4800gr, a negyediket 5100gr-al szültem természetes módon! Mára mindegyik gyerkőc magasabb ugyan a kortársainál de vékony alkatú mozgékony srácok! Ez genetika!
2013. márc. 28. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!