Miért csak este sír?
Babám csak este sír, szinte mindig ugyanabban az időben, kb. 8 körül. 6 hetes lesz hétvégén.
S akkor jönnek a magyarázatok: anyukám szerint éhes. Orvos szerint sok levegőt nyel és azért sír.
De akkor miért csak este? Csak addigra lesz éhes és csak akkor nyel sok levegőt???
Sokszor húzagatja olyankor a lábát, ezért én is azt mondanám, hogy a pocakja fáj, de akkor hogyhogy csak estefelé?
2. vagyok
Amíg éjjel alszik, addig ne mondd rá hogy "rossz alvó" :o)
Első lányom délután 5-től nyűgös-sírós volt, este 7-9-től éjjel 1-fél 2-ig pedig folyamatosan üvöltött, ha fejre állítottuk akkor is. (Egyszer össze is estem az ágyon és elaludtam az üvöltő baba mellett, gondolhatod... :o)
Nálunk 6 hetesen kiderült, hogy tej allergiás, vagyis ha én nulla tejterméket fogyasztottam, akkor mintha elfújták volna a sírásokat. Ezt esetleg Te is kipróbálhatod, persze nem biztos, hogy nálatok is erről van szó.
Délelőttönként az enyém sem sírt annyit, tehát ez valahol "nem logikus".
Mi a fürdetést eleinte az utolsó esti szopi elé tettük, fél 11 körül, aztán ahogy nőtt, negyed órákkal egyre előbbre hoztuk egészen fél 8-ig. Így érezte, hogy mikor van "este".
Ő sem szerette, mi arra jöttünk rá, hogy fázott, és azért. Vettünk egy pici kézi hősugárzót, és a vizet is majdnem 40°-osra melegítettük, így nem sírt többet. Bár igazán akkor szerette meg a fürdést, amikor már ülve játszott. (Szóval ez sem marad így :o)
Kísérletezgetni kell, nincsenek "receptek", egyik babánál ez jön be, másiknál az. (Második babával jöttem rá, hogy bizonyos dolgoknál hiába minden "tapasztalat " csődöt mond, mintha első baba lenne megint...)
Minden esetre kitartás, így vagy úgy, de javulni fog!
"napközben nem nagyon lehet őt elaltatni"
Hát akkor az a baj,estére már túl van pörögve!!!!Nállunk felnőtteknél is úgy van,hogyha már nagyon fáradt vagy akkor már sokszor a fáradságtól nemtudsz elaludni!Egy ilyen pici babának még sok alvásra van szüksége nappal is!Az én 6 hósom nappal alszik kb: 4 órát(persze 2 részletben)éjszaka meg 12-13 órát!Persze oké,hogy minden babának más az alvási igénye de azért egy 6 hetes babának nem csak annyi,hogy 11-től reggel 9-ig!
Itt egy link itt tájékozódhatsz:
Remélem tudtam segíteni!
Hú, ez de régi kérdésem...véletlenül visszatértem ide, és elolvasva, elég "viccesek" írtam kezdő anyuciként.
Amúgy refluxos volt a lányom, az első 6-8 hónapot végig ordította. Pár hetes kora után nem csak este, hanem egész nap sírt.
Kapott kezelést, jobb lett, de addig nem múlt el, amíg fel nem állt (gondolom akkor jobb lett a pocakjának a függőleges helyzet).
De már rég túl vagyunk rajta, úgyhogy ha valaki visszanéz errefelé, akkor megnyugtatom, a gyerek azért nem marad úgy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!