Szia! Nekünk kölcsönben van, és használtuk. Hasfájós volt a babám, és először nem tudtam eldönteni, azért sír-e mert még éhes maradt szopi után vagy a hasa fáj... Ilyenkor lemértem evés előtt és után is, rájöttem, hogy eleget szopott, ergo fáj a hasa... Szóval szerintem hasznos, de néhány anyuka rákattan és folyton méri a gyereket, és idegeskedik...ez nem jó, szóval be kell tartani az arany középutat.
2010. nov. 16. 10:35
2/8 anonim válasza:
Amíg a férjem be nem sokallt és vissza nem vitte.:)))
2010. nov. 16. 10:36
3/8 anonim válasza:
Igen volt, de én csak arra használtam, hogy hetente egyszer ugyanabban az időpontban (vasárnap fürdés előtt) lemértem, hogy mennyit hízott.
Egy éves koráig használtuk a babmérleget.
De az evéseit, hogy mennyit szopott nemigen mértem.
1 éves kora óta havonta 1x mérem szobamérlegen és még most is felírom,20 hónapos lányom.
Ez az én "hülyeségem" felírtam/om a babkönyvbe:-))))
A fiamat is írtam 1 éves koráig.
2010. nov. 16. 10:36
4/8 anonim válasza:
Nem volt. Én a tanácsadásokon mértem mindig. A babám szemmel láthatóan gyarapodott és mindig jókedvű volt, így nem volt miért aggódjak. :)
2010. nov. 16. 10:59
5/8 anonim válasza:
Nem volt. Elméletileg akartunk kölcsönözni, de aztán letettem róla. A babám kis súllyal született, és a kórházban mindig le kellett mérnem szopi előtt és után, és fel kellett irogatni. Aztán az elején csináltam is, és volt, hogy ugyanannyit mutatott, vagy még kevesebbet is, pedig biztos, hogy szopott. Úgyhogy ki is készültem rajta, és úgy döntöttem nem kell ilyen itthonra, csak felidegesítem magam. És nem is kellett. A babám igény szerint szopizott, látszott, ha jóllakott, felesleges lett volna gyötrődni a mérleggel is.
2010. nov. 16. 11:20
6/8 anonim válasza:
Volt, mérni kellett az evését, mert egy eü gond miatt csak így engedtek minket ki a kórházból (ha csökken a súlya azonnal vissza kellett volna vinni).
De az étvágya rendben volt és mértem pár hónapig, aztán teher lett a méregetés, meg felesleges is, hát visszavittem a barátnőmnek.
Annyi, hogy nagyon nehéz lemondani később róla és nagy stresszt jelenthet az állandó mérés, ha csak a számok alapján akar etetni valaki, pedig a lényeg az, hogy a napi átlag tejfogyasztása babának meglegyen. Csináltam diagramot kínomban, amikor azon paráztam, hogy nem eszik a gyerek és rögtön kijött, hogy a napi penzum megvan. Csak fáradtan nem figyel az ember annyira.
2010. nov. 16. 11:26
7/8 anonim válasza:
Szia.
Mi kölcsönöztünk, heti egyszer mértem, de jó volt hogy tudtam mérni. 3hónapos koráig mértem.
Így nem kellett lemenni a tanácsadóba, csak a védőnő jött ide.
2010. nov. 16. 13:49
8/8 anonim válasza:
Nincs babamérlegünk! Mindig védőnő mérte, amikor mentünk hozzá havonta egyszer!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!